«Χτίζεται» η Ιόνια διαδρομή ποδηλάτου


Με στόχο την ανάδειξη του Ποδηλατικού Τουρισμού ως μια σημαντική προοπτική αξιοποίησης του ιδιαίτερου τοπίου της περιοχής η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας προχωρούν στην δημοπράτηση του έργου «μελέτη δικτύου ποδηλατοδρόμων νομού Πρέβεζας (Ιόνια διαδρομή).



Αντικείμενο της μελέτης είναι η κατασκευή ποδηλατοδρόμου κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από την πόλη της Πρέβεζας έως διασταύρωση της 5ης επαρχιακής οδού με την εθνική οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 310.293,80 ευρώ ενώ η υλοποίησή του θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού.

Ως ιδεώδη τόπο για τη μετακίνηση με ποδήλατο οραματίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου να γίνει ολόκληρος ο νομός Πρέβεζας μιλώντας για ένα δίκτυο με προδιαγραφές «Ολλανδίας» θα αναπτυχθεί δίκτυο ποδηλατόδρομων που θα αναπτυχθεί σε ολόκληρο το Νομό, με μοναδικές διαδρομές, όπου οι ποδηλάτες θα μετακινούνται με ασφάλεια και θα απολαμβάνουν τις ομορφιές του τόπου μας δια ποδηλάτου. Αρχικά θα κατασκευαστεί μια παραλιακή διαδρομή, (Ιόνια Διαδρομή) η οποία θα συνδέει την Πρέβεζα με την Πάργα, και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε πόλεις και κωμοπόλεις της Π.Ε. Πρέβεζας.

Η δημιουργία αυτού του δικτύου ποδηλατικών διαδρομών θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της εναλλακτικής μετακίνησης, με ασφάλεια, είτε για καθημερινές μετακινήσεις είτε για μετακινήσεις αναψυχής. Επίσης, ταυτόχρονα, θα ικανοποιήσει μια σημαντική μερίδα επισκεπτών που συνυπολογίζουν στην επιλογή προορισμού διακοπών την δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης με ποδήλατο.

Στόχος είναι να ενταχθεί η Ιόνια Διαδρομή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών EuroVelo, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών και έχει αναπτύξει 13 μεγάλης απόστασης ποδηλατικές διαδρομές που διασχίζουν ολόκληρη την Ευρώπη. Το συνολικό μήκος αυτών των διαδρομών είναι πάνω από 60.000 χλμ, εκ των οποίων περισσότερα από 20.000 χλμ είναι σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Ιωάννου «Ο νομός της Πρέβεζας έχει φυσικές προϋποθέσεις για την χρήση του ποδηλάτου ενώ με την μελέτη αυτή, μπαίνουν βάσεις για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο ποδηλατικής μετακίνησης με αφετηρία το παραλιακό μέτωπο στο Ιόνιο. Αυτό θα προσφέρει στους ποδηλάτες μια εξαιρετική εμπειρία μετακίνησης με ποδήλατο και έναν εναλλακτικό τρόπο να απολαύσουν τα όμορφα τοπία μας."

 epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ