Έκτακτη είδηση! Νέο σχέδιο συμφωνίας για την Ελλάδα!


- Ελπίδες για λύση έως τα μεσάνυχτα - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις έως αυτή την ώρα!

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την πρωτοβουλία Γιούνκερ, η ελληνική κυβέρνηση συντάσσει νέα πρόταση προς τους δανειστές ενώ γίνεται λόγος για έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις...



Σύμφωνα με πληροφορίες  αυτή την στιγμή εκτυλίσσεται ένα «βαρύ» σχέδιο το οποίο είναι οργανωμένο από πολλές πλευρές έτσι ώστε να φτάσουμε στα μεσάνυχτα με λύση!
Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι η συμφωνία αυτή ΔΕΝ θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί από χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία αλλά και στο εσωτερικό της χώρας μας όπου ακόμα και στο κυβερνών κόμμα υπάρχουν φωνές για συμφωνία έστω την ύστατη στιγμή.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, επιβεβαιώνεται από τις Βρυξέλλες πως υπάρχουν έντονες διαβουλεύσεις και συντάσσεται μια νέα πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση.

Όμως ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να δώσει διαβεβαιώσεις ότι η ελληνική πρόταση έχει προοπτική συμφωνίας ώστε να συγκληθεί τελικά ένα έκτακτο Eurogroup. Αν βρεθεί κοινός τόπος, οι πληροφορείς αναφέρουν πως να επιταχυνθούν οι διαδικασίας και μην υπάρξει κίνδυνος για την Ελλάδα, η ΕΚΤ θα εξοφλήσει εντός τη προθεσμίας η οποία λήγει σήμερα, την οφειλή της χώρας προς το ΔΝΤ ύψους, δηλαδή τη δόση του περίπου 1,6 δισ. ευρώ

Στο εσωτερικό η κινητικότητα είναι μεγάλη με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν ανοκτά να γινει δεκτή η συμφωνία Γιούνκερ ή έστω να εντατικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις έτσι ώστε να αμβλυνθούν οι όποιες διαφορές και από τις δυο πλευρές.

Τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχει ένα όργιο συσκέψεων έτσι ώστε να βρεθεί λύση αν όχι για τελική συμφωνία για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση λίγων ημερών που θα οδηγήσει στην τελική συμφωνία.

Το ενδιαφέρον για μια ακόμη φορά επικεντρώνεται σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Βερολίνο και αυτό όχι μόνο εξαιτίας του χρόνου που τελειώνει αλλά και πρωτίστως μετά την πρωτοβουλία Γιούνκερ που ήρθε αργά το βράδυ της Τρίτης. Ο πρόεδρος της Κομισιόν ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να υποβάλλει αίτημα για ένα νέο Eurogroup προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση των θεσμών, να συμφωνήσει με αυτή η Ελλάδα και να κερδίσει μια μικρή χρονική παράταση και μια αναφορά για το ελληνικό χρέος.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός δήλωσε πως επιμένει να ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα...
Προς νέο Eurogroup το απόγευμα της Τρίτης;

Ασφαλείας πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα Τρίτη, και λίγες ώρες πριν την λήξη του τρέχοντος προγράμματος, θα διεξαχθεί Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται πως το το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Κ. Γιουνκέρ πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να γίνει εκ νέου συζήτηση επί της πρότασης των θεσμών που παρουσιάστηκε την Κυριακή, να μπει στη συμφωνία αναφορά στο χρέος και να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα. Η συζήτηση επί αυτών θα γινόταν σε έκτακτο Eurogroup σήμερα, Τρίτη. Το αντάλλαγμα που ζητούσε ο Γιούνκερ, ήταν το «ναι» του Αλέξη Τσίπρα στο δημοψήφισμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν βρεθεί τρόπος να υπάρξει αυτή η δέσμευση τότε μπορεί να ανοίξει ο δρόμος να ψηφίσει ΝΑΙ την Κυριακή ο Τσίπρας. Η συζήτηση και η αναφορά στο Eurogroup δεν κρίνεται ικανοποιητική λένε και προβάλουν το επιχείρημα της παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου από τους Θεσμούς και τις διαρκείς παλινδρομήσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Το δεύτερο ζήτημα είναι το πακέτο Γιούνκερ των 35 δις. ευρώ. Η διεκδίκηση από την ελληνική πλευρά είναι να γίνει εμπροσθοβαρές ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανάσχεσης των υφεσιακών επιπτώσεων από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο δημοσιονομικό σκέλος.

Ο πυρετός έχει αυξηθεί κατακόρυφα οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη¨, γίνεται κυριολεκτικά ένας αγώνας δρόμου σε μία προσπάθεια να βρεθεί κάποια λύση πριν από τις 12 το βράδι, ώστε να μην εκπνεύσει το πρόγραμμα, γιατί από αύριο το πρωί νομικά, αλλά και οικονομικά δεδομένα, όπως τα 10,9 δις. του ΤΧΣ, τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των κεντρικών τραπεζών από τα ομόλογα θα χαθούν, ενώ και η διαπραγμάτευση θα αφορά κάτι άλλο και όχι αυτό που βρίσκεται στο τραπέζι.

Εάν υπάρξει συμφωνία αντιθέτως, έστω και για ολιγοήμερη παράταση θα δοθεί μία μεγαλύτερη ευκαιρία να αναζητηθεί λύση.

«Εντός της ημέρας φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός, στα πλαίσια της δικής μας επιλογής, εντός της Ευρώπης με όχι το θανατηφόρο πακέτο Γιούνκερ, αναζητά λύση και πιστεύω εντός της ημέρας θα αναλάβει ισχυρές πρωτοβουλίες γι αυτό το ζήτημα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως: «Εδώ και καιρό αρκετά στελέχη και εγώ έχουμε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο κορυφής για να αποτρέψουμε τις χειρότερες καταστάσεις, στα πλαίσια της δικής μας πρότασης που λέμε “όχι” στα μέτρα, “ναι” στο ευρώ».

madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ