ΥΠΟΙΚ: Μέχρι 120 ευρώ θα μπορούν να "σηκώσουν" οι συνταξιούχοι


Να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνο κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα έχουν οι συνταξιούχοι, ενώ από την Τετάρτη 1η Ιουλίου και για τρεις μέρες, να ανοίξουν περί τα 1.000 τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες. 



Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών, στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Άνθιμος Θωμόπουλος, Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EUROBANK Νίκος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA BANK Βασίλης Ράπανος και Σπύρος Φιλάρετος.

 Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, οι τράπεζες δεσμεύθηκαν να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως. Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας δημοσιεύματα και αναφορές διαβεβαιώνει τους καταθέτες ότι οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα.

«Το δημοψήφισμα δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μια φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις -ένα δημοψήφισμα που το Eurogroup προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τορπιλίσει αρνούμενο να επεκτείνει την δανειακή συμφωνία για σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή:www.reporter.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης