Αδιέξοδο με το Άκτιο-Αμβρακία...


- Απολύουν όλους τους εργαζόμενους στην Βόνιτσα!

Στην Εισαγγελία της Λευκάδας βρέθηκαν χθες μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του πολύπαθου οδικού άξονα Άκτιο- Αμβρακία. 



Οι εργαζόμενοι όπως είναι γνωστό βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας αφού είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και υπέβαλλαν μήνυση προς την κοινοπραξία ζητώντας σύμφωνα με πληροφορίες την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ώστε να αποσταλούν οι καταστάσεις μισθοδοσίας στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου και να λάβουν από εκεί τα χρήματά τους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του agriniopress.gr, εκπρόσωπος των εργαζομένων, ενώ δέχθηκε νωρίτερα το απόγευμα ενημέρωση εκ μέρους της κοινοπραξίας ότι σήμερα θα τους καταβληθούν μισθοί τριών μηνών, αργότερα η κοινοπραξία επεφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη στους εργαζομένους και τις οικογένειες τους:

Συγκεκριμένα φέρεται να ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι σήμερα απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι της πρώτης εργολαβίας, στην περιοχή της Βόνιτσας, (περί τα 100 άτομα) και πως η κοινοπραξία θα κρίνει εάν και πόσοι θα επαναπροσληφθούν, όταν πρόκειται τα έργα να ξεκινήσουν και πάλι.

Οι εργαζόμενοι πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν σκοπό να το αφήσουν να περάσει έτσι.

Προγραμματίζουν μάλιστα σήμερα νωρίς το πρωί να βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Ιόνιος-Άκτωρ στη Βόνιτσα  για να διαμαρτυρηθούν ενώ δηλώνουν πως δεν πρόκειται κανείς να υπογράψει οποιαδήποτε απόλυση, απεμπολώντας τα δικαιώματα του.

Να θυμίσουμε πως  τουλάχιστον σε ότι αφορά το Υπουργείο Υποδομών και την στάση της κυβέρνησης, προς τα έξω δίνονται διαβεβαιώσεις πως στους κατασκευαστές δεν οφείλονται χρήματα και όποτε εκτελούνται εργασίες και παραδίδονται λογαριασμοί, αυτοί ελέγχονται και αποπληρώνονται.

Οι πληροφορίες από την πλευρά των κατασκευαστών είναι συγκεχυμένες πάντως και παλιότερα τουλάχιστον αφήνονταν αιχμές πως το Δημόσιο δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτοί οι ισχυρισμοί δεν φάνηκε κατά το παρελθόν να είναι αληθοφανείς, αφού το έργο καταταλαιπωρείτε διαρκώς, κυρίως με ευθύνη των εργολάβων.

agriniopress.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ