Εντονοι... μετασεισμοί για τον διορισμό Παναρίτη


Με νέες αντιδράσεις συνεχίζεται το... σίριαλ του διορισμού της Έλενας Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Μάλιστα το... τσουνάμι αρνητικών σχολίων προκάλεσε νέες έντονες φημολογίες περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, καθώς η επιλογή Παναρίτη έγινε κατόπιν απόφασής του. 



Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν υπογραφές εκφράζοντας την αντίδρασή στον διορισμό της κ. Παναρίτη. Συν τοις άλλοις, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ηγείρε ζήτημα επί του θέματος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε συνέντευξη του σήμερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε πως το θέμα της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ παραμένει ανοικτό και θα πρέπει να επανεξεταστεί μετά την ολοκλήρωση και την επίτευξη συμφωνίας.

Ο κ. Παπαδημούλης, που χθες είχε ζητήσει μέσω Twitter από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να επανεξετάσουν το θέμα, επανήλθε σήμερα όταν ερωτηθείς για το ζήτημα της κ. Παναρίτη είπε: «Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η συμφωνία, η επίτευξη με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα, η έγκρισή της, η έναρξη εφαρμογής της. Θέματα που αφορούν σε επιλογές προσώπων, στις διαδικασίες με τις οποίες γίνονται αυτές οι επιλογές κ.λπ., όπου έχουν διατυπωθεί και κριτικές παρατηρήσεις, αυτά θα εξεταστούν συλλογικά μετά με τους κανόνες που προβλέπονται».

Σημειώνεται ότι τη χθεσινή ανάρτηση του κ. Παπαδημούλη στο Twitter, για την επιλογή της κ. Παναρίτη, αναδημοσίευσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προκαλώντας την ειρωνική αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, και πάλι μέσω Twitter, σχολίασε: «Σε λίγο θα κάνει και ο Τσίπρας retweet to tweet Παπαδημούλη για να βγάλει την ουρά του απέξω».

Στο μεταξύ, σήμερα στην τηλεόραση του «Σκάι», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Στάθης Λεουτσάκος, χαρακτήρισε άστοχη την επιλογή της κ. Παναρίτη και σημείωσε ότι την ευθύνη την έχει και αυτός που κάνει την επιλογή.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας χθες στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι η κ. Παναρίτη ήταν επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη και της κυβέρνησης, και σημείωσε ότι «καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα - μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν».

Για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την κ. Παναρίτη, χθες και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, με ανάρτησή της στο Twitter, εξέφρασε την αντίθεσή της, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, έγγραψε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι η επιλογή αυτή είναι ακατανόητη, προσβάλλει την κοινωνία και συμβολίζει το παρελθόν του Μνημονίου.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Κυριακής η κα. Παναρίτη διέψευσε μέσω Twitter δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο είχε αναπαραχθεί, σύμφωνα με το οποίο απάντησε στις επικρίσεις λέγοντας: «Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα».

«Οχι, δεν εχω κάνει δηλώσεις μιλάω οταν πρέπει. Λυπάμαι για τς χαρακτηρισμούς. Είναι κρίμα γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει», έγραψε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η αντικαταστάτρια του Θάνου Κατσάμπα στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες του Αντ1, η κ. Παναρίτη, μετά τις έντονες αντιδράσεις, σκέφτεται να μην αποδεχτεί τη θέση.

Προς το παρόν ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ενώ με δύο tweets απάντησε ο Γ. Βαρουφάκης στην φημολογία περί παραίτησής του μετά τις καθολικές αντιδράσεις.


 ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης