Facebook και Google βοηθούν στην εξεύρεση αγνοουμένων στο Νεπάλ


-Ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς αναζήτησης ατόμων μετά το χτύπημα του φονικού σεισμού 


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τον απολογισμό των νεκρών από το μεγαλύτερο σεισμό που έχει ζήσει το Νεπάλ τα τελευταία 80 χρόνια...



Έτσι, ενεργοποίησαν τα εργαλεία εξεύρεσης ατόμων που διαθέτουν, για περιπτώσεις φονικών φυσικών καταστροφών, προκειμένου να βοηθήσουν όσους αναζητούν τους δικούς τους, που βρίσκονταν στην περιοχή και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

H Google μέσα από αυτό το λίνκ, δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και ζητάει πληροφορίες από οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικά με το τραγικό αυτό συμβάν, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πληκτρολογήσουν το όνομα κάποιου -πιθανού- αγνοούμενου.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποια αρχεία θα χρησιμοποιήσει (άρθρων στη βάση της ή συνεργασία με την κυβέρνηση του Νεπάλ) για να διευκολύνει τους συγγενείς των αγνοουμένων.

Παράλληλα, και οι δύο υπηρεσίες, παρέχουν πληροφορίες για την καταστροφή και τα σημεία και τους τηλεφωνικούς αριθμούς, που μπορεί κάποιος να αναζητήσει βοήθεια, ενώ το εργαλείο της Google, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δεχτεί πληροφορίες και αναζητήσεις για πάνω από 3.700 άτομα, επιτρέπει την αναζήτηση ή την δήλωση σημείων ζωής με ένα SMS.


Capture

Read more: .lifo.gr, newsbomb.gr/
Μετά το χτύπημα του φονικού σεισμού στο Νεπάλ που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 2.000 άτομα, τόσο το Facebook όσο και η Google, ενεργοποποίησαν τα εργαλεία εξεύρεσης ατόμων που διαθέτουν, για περιπτώσεις φονικών φυσικών καταστροφών, προκειμένου να βοηθήσουν όσους αναζητούν τους δικούς τους, που βρίσκονταν στην περιοχή και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Τόσο το Person Finder της Google, που έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στον φονικό σεισμό της Αϊτής και σε άλλες περιπτώσεις, όσο και το Safety Check του Facebook, συγκεντρώνουν σε μια βάση δεδομένων τα ονόματα όσων δώσουν σημεία ζωής μετά την καταστροφή, ώστε να μπορούν να τους αναζητήσουν εκεί συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα με ένα απλό search βάσει ονόματος. Παράλληλα, και οι δύο υπηρεσίες, παρέχουν πληροφορίες για την καταστροφή και τα σημεία και τους τηλεφωνικούς αριθμούς, που μπορεί κάποιος να αναζητήσει βοήθεια, ενώ το εργαλείο της Google, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δεχτεί πληροφορίες και αναζητήσεις για πάνω από 3.700 άτομα, επιτρέπει την αναζήτηση ή την δήλωση σημείων ζωής με ένα SMS. Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης