Ανακοίνωση της ‘’Παρέμβασης πολιτών’’ Δήμου Ν. Σκουφά Άρτας


-Η θέση μας για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ.

Συμφωνούμε ότι η Κυβέρνηση θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα ρευστότητας, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια διαλόγου με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φέρνοντας κατόπιν νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.



Εάν η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους/δανειστές δημιούργησε επείγουσα και απρόβλεπτη ταμειακή ανάγκη, που να εξηγεί την ΠΝΠ, θεωρούμε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η πρακτική αυτή να καταστεί κανόνας στην παραγωγή νομοθετικού έργου στο μέλλον.

Ο πόλεμος που διεξάγεται από Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ και το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο απέναντι στην ελληνική Κυβέρνηση είναι σκληρός και μεθοδικός, με σκοπό να την οδηγήσουν σε πλήρη και άνευ όρων συνθηκολόγηση, για να συνεχιστεί έτσι η βαθιά αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων.

Η ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί και, αν εξαντληθούν οι επιλογές της, να σταματήσει την πληρωμή του άδικου, επαχθούς και μη βιώσιμου χρέους, προχωρώντας ταυτόχρονα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια θεωρούμε αυτονόητη τη συμβολή όλων, συνεπώς και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με όποιο μέσο διαθέτουν, στην προκειμένη περίπτωση με τα ταμειακά διαθέσιμά τους.

Θεωρούμε υποκριτικές τις διαμαρτυρίες των δυνάμεων εκείνων της κεντρικής πολιτικής και της Αυτοδιοίκησης, που ενώ μέχρι πρότινος στήριζαν τις πολιτικές στραγγαλισμού των Δήμων, τώρα εμφανίζονται ως δήθεν υπερασπιστές του αυτοδιοίκητου και της οικονομικής τους αυτοτέλειας.

Όλοι αυτοί δε μπορούν και δεν τους επιτρέπεται να υπερασπίζονται πράγματα που δεν τα πιστεύουν και που δεν τα υπερασπίστηκαν όταν έπρεπε. Αυτό καλούνται και πρέπει να το κάνουν το λαϊκό κίνημα και οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης