Καλή η ποιότητα του νερού των Πηγών του Αγ.Γεωργίου


-Οι αναλύσεις δεν εμπνέουν καμία ανησυχία αναφορικά με την ποιότητα του νερού 


Μια εφ’όλης της ύλης συζήτηση αναφορικά με τις Πηγές του Αγίου Γεωργίου αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ζηρού με αφορμή την θολότητα που εμφανίζει το νερό το τελευταίο διάστημα τελευταίες. 



Στην σύσκεψη η οποία ορίστηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας Φιλιππιάδας και του προέδρου του Δημήτρη Αυδίκου συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Πρέβεζα, την Άρτα και την Λευκάδα, τις περιοχές δηλαδή που υδρεύονται από τον Άγιο Γεώργιο.

Όπως διευκρινίστηκε εξαρχής, οι αναλύσεις δεν εμπνέουν καμία ανησυχία αναφορικά με την ποιότητα του νερού και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να υπάρχει αναστάτωση στους καταναλωτές.

Μάλιστα παρότι η θολότητα έχει υποχωρήσει από το 100 στο 30% οι αναλύσεις συνεχίζουν να είναι πολύ συχνές έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο ακέραιο η δημόσια υγεία.

Πάντως με αφορμή το φαινόμενο αυτό, το οποίο θα διερευνηθεί από το ΙΓΜΕ προκειμένου σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής μονάδας Ηπείρου Ευάγγελο Νικολάου, να διαπιστωθεί αν οφείλεται σε ανθρωπογενείς ή άλλους παράγοντες, έγινε μια ευρύτερη συζήτηση τόσο για την ανάγκη σύστασης φορέα διαχείρισης των πηγών όσο και την πραγματοποίηση ημερίδας στην οποία θα παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα που αφορούν την προστασία των πηγών από τις οποίες υδρεύεται η ευρύτερη περιοχή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης