Αρχίζουν παρεμβάσεις στον Αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων


Στις άμεσες προτεραιότητές της θέτει η Περιφέρεια Ηπείρου τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία του Αρχαιολογικού χώρου Γιτάνων Φιλιατών, εν όψει των εργασιών που πρόκειται να γίνουν στο πλαίσιο υλοποίησης του καινοτόμου πιλοτικού προγράμματος "Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου". 



Για την προώθηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη, του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Άλκη Λάμπρου, του Προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ. Ιωάννη Χουλιαρά, της Αρχαιολόγου κ. Γεωργίας Πλιάκου και του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Παύλου Αλεξίου.

 Ακολούθησε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και αυτοψία στα σημεία που απαιτούνται παρεμβάσεις για τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου πρόσβασης, του καθαρισμού της περιοχής και της προστασίας του από πλημμυρικά φαινόμενα και ιδιαίτερα της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πνεύμα συναντίληψης που υπάρχει, συνεχάρη τους αρχαιολόγους για το έργο που επιτελούν, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια θα κάνει από την πλευρά της ό, τι απαιτείται προκειμένου να συνδράμει το έργο των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών, προκειμένου αναδειχθεί ο Αρχαιολογικός χώρος και ιδιαίτερα το Θέατρο, με στόχο σε εύλογο χρονικό διάστημα να αποτελεί σημείο αναφοράς και επισκέψεων, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής των Φιλιατών.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στον Αρχαιολογικό χώρο ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και το Δήμαρχο Φιλιατών, εξέτασαν προβλήματα που έχουν προκύψει από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή Βρυσέλλας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ