Η «μητέρα της χρονιάς»


ΤΟΓΙΑ ΓΚΡΑΧΑΜ 

Οταν φόρεσε την κουκούλα του, ο νεαρός Μάικλ Γκράχαμ δεν μπορούσε να φανταστεί πως τη στιγμή που άναβε η μάχη για την εκδίκηση του θανάτου του Φρέντι Γκρέι, μέσα από το πλήθος θα εμφανιζόταν η... μητέρα του 



Η on air κατσάδα που ακολούθησε και η «επίθεση αγάπης» έμελλαν να καταστήσουν την Τόγια Γκράχαμ «μητέρα της χρονιάς» για το φιλοθέαμον κοινό του Διαδικτύου, να κάνουν το σχετικό βίντεο viral και να οδηγήσουν σε σειρά συνεντεύξεών της από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Η κίνηση της «Αμερικανίδας μητέρας» να χρησιμοποιήσει την «εξουσία» της για να προστατέψει τον γιο της από την αστυνομία και να επιστρέψουν μαζί στο σπίτι, θεωρήθηκε ηρωική από πλήθος κόσμου αλλά και από τον ίδιο τον αστυνομικό διοικητή της Βαλτιμόρης, Αντονι Μπατς.

Μάλιστα σχολιάζοντας το περιστατικό ο κ. Μπατς δήλωσε: «Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι γονείς που να έλεγχαν τα παιδιά τους σήμερα».

Η ίδια στις συνεντεύξεις της αποκάλυψε πως αυτό που την κινητοποίησε και αντέδρασε έτσι, όταν αναγνώρισε τον γιο της, ήταν η πρόθεσή της να τον προστατέψει, γιατί καταλάβαινε πως «η όλη κατάσταση εκεί δεν ήταν ασφαλής».

Σύμφωνα με την ίδια, ο γιος της της είχε εκμυστηρευθεί το προηγούμενο βράδυ πως κάποιοι φίλοι του σχεδίαζαν να κατέβουν στις πορείες διαμαρτυρίας την επομένη και πως σκεφτόταν να τους συναντήσει σε ένα εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Η ίδια τον είχε προειδοποιήσει να μην πάει και, όπως αποδεικνύεται από το βίντεό του, είχε πει πως θα κατέβει στην πορεία για να ελέγξει (ακούγεται στο βίντεο να λέει «Σου είπα ότι θα κατέβω εδώ! Δεν στο είπα;»).

Οταν άκουσε ότι ξεκίνησαν φασαρίες κοντά στην περιοχή που της είχε πει ο γιος της, άφησε τη μεγαλύτερη αδελφή του Μάικλ στον γιατρό που είχαν πάει μαζί και έτρεξε στο σημείο συνάντησης.

Πλησίασε το μπλοκ των διαδηλωτών και ύστερα από σχετική ερώτηση στους παρευρισκόμενους αστυνομικούς είδε ότι είχε ξεκινήσει πετροπόλεμος. Γεμάτη ανησυχία άρχισε να ψάχνει τον γιο της και τον αναγνώρισε να ετοιμάζεται να πετάξει πέτρες στους αστυνομικούς. «Εκείνη τη στιγμή θόλωσα», ανέφερε σε μια συνέντευξή της περιγράφοντας τη στιγμή που πλησίασε τον 16χρονο γιο της για τα περαιτέρω.
 
Με 6 παιδιά και δίχως σύζυγο

Η κ. Γκράχαμ έχει άλλα πέντε παιδιά και δεν έχει σύζυγο, η οικογένεια Γκράχαμ είναι δηλαδή μονογονεϊκή και πολύτεκνη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η μητέρα πρόσφατα έχασε τη δουλειά της και αναγκάστηκε να μετακομίσει μαζί με όσα από τα παιδιά της είναι ανήλικα.

Οπως ανέφερε η ίδια σε συνέντευξή της: «Ο Μάικλ με βλέπει να αγωνίζομαι. Είμαι μόνο εγώ και τα παιδιά μου, δεν βγαίνω έξω». Σημειώνεται ότι ο Μάικλ είναι το μοναδικό αγόρι της οικογένειας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης