Αιτωλ/νια: 73.030.000 τα λαθραία τσιγάρα στο «τσιγαράδικο» στο Πλατυγιάλι


Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί για το Δημόσιο 

Tην Δεύτερα θα οδηγηθούν τελικά στον ανακριτή οι οκτώ συλληφθέντες του φορτηγού πλοίου «SHT HUSEYIN AKIL» σημαίας Μολδαβίας που μετά από επιχείρηση λιμενικών και τελωνειακών αρχών... 



... ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι του Πλατυγιαλιου Αιτωλοακαρνανίας και μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως σε δέκα συνολικά κοντέινερ  μετέφερε τεράστιες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση από το λιμενικό σήμερα όπου γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του κατασχεθέντος φορτίου του πλοίου, με το σύνολο των χαρτοκιβωτίων να ανέρχεται στα επτά χιλιάδες τριακόσια τρία (7.303) και ο αριθμός των τσιγάρων  στα εβδομήντα τρία εκατομμύρια τριάντα χιλιάδες (73.030.000).

Να σημειωθεί πως στο εσωτερικό των κοντέινερ υπήρχαν φορτωμένα πέλλετ, όμως μερικά μέτρα μετά από αυτά  και προς το εσωτερικό βρίσκονταν κρυμμένα τα λαθραία τσιγάρα  .

 Η ποσότητα ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε να μετράνε πολλές ώρες καθημερινά και τέσσερις μέρες τελωνειακοί και λιμενικοί υπάλληλοι.

Ο εντοπισμός του "τσιγαράδικου"

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Λευκάδας και Ιθάκης, καθώς και στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και του Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλίου, που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί το εν λόγω Φ/Γ πλοίο στη θαλάσσια περιοχή νότια της νησίδος ”ΑΤΟΚΟΣ” και να οδηγηθεί, συνοδεία προσωπικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Πλατυγυαλίου για περαιτέρω έρευνα.

 agriniopress.gr, agrinionews.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης