Οι Πηγιώτες ευχαριστούν τον Αντώνη Κοσσυβάκη


Με ανακοίνωσή της η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας, χαιρετίζει το γεγονός ότι η υπόθεση της αναστήλωσης της θρυλικής Γέφυρας Κοράκου, έχει πλέον μεταφερθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως είναι γνωστό την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, οι Ευρωβουλευτές Μανώλης Γλέζος και Γιώργος Γραμματικάκης, με αφορμή της συμπλήρωσης 66 χρόνων από την καταστροφή - ανατίναξη της Γέφυρας Κοράκου, έκαναν παρεμβάσεις για την αναστήλωσή της.


Αντώνης Κοσσυβάκης

Αυτές οι παρεμβάσεις έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση και δικαιολογημένα είδαν το φως της δημοσιότητας σχεδόν σε όλα τα ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, όπως επίσης και σε πολλά αντίστοιχα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Την ευθύνη αυτής της μεγάλης για άλλη μια φορά δημοσιότητας, είχε ο εμπνευστής της όλης προσπάθειας, Αντώνης Κοσσυβάκης, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία εκφράζει με τον τρόπο αυτό την αγωνία του για την ανάπτυξη της αγαπημένης του "Κοιλάδας του Αχελώου".

Η ανακοίνωση του Συλλόγου η οποία αναρτήθηκε στο fb έχει ως εξής:

Η παρέμβαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναστήλωση της θρυλικής Γέφυρας Κοράκου μας γέμισε χαρά και ικανοποίηση.


Είναι το επιστέγασμα προσπαθειών και δικαίωση μιας 5ετούς συλλογικής προσπάθειας ώστε επιτέλους το όραμα αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Σήμερα που συμπληρώνονται 66 χρόνια από την καταστροφή της (28 Μαρτίου του 1949) αλλά και με την συμπλήρωση εφέτος των πεντακοσίων χρόνων από της κατασκευής της. 

Επισημαίνεται ότι χτίστηκε πριν και από το περίφημο γεφύρι της Αρτας που η κατασκευή του στη στη σημερινή μορφή του χρονολογείται μετά το 1.600
 


Πρέπει εδώ όμως να επισημάνουμε ότι η σημαντική αυτή παρέμβαση των τριών προσωπικοτήτων,ιδιαίτερα δε του Προέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου φέρει την προσωπική σφραγίδα των συνεχών προσπαθειών του συμπατριώτη μας και φίλου Αντώνη Κοσσυβάκη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πήρε το θέμα της και το μετέφερε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πού πίστεψε στο εγχείρημα, Μαζί μας έχει ενώσει τις δυνάμεις του για την επιτυχία του σκοπού. Τον ευχαριστούμε πολύ !
 


Για εμάς που πιστέψαμε σε αυτή την προσπάθεια όπως τα μέλη της Διανομαρχιακής επιτροπής ΄Αρτας Καρδίτσας για την αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου με πρόεδρο τον Μενέλαο Παπαδημητρίου, το Κ.ΠΕ Μουζακίου αλλά και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, τον Δήμαρχο Γ. Καραισκάκη και την Αδελφότητα Πηγιωτων Άρτας πού στηρίζουν ενεργά την προσπάθειά μας και Δεν αφήσαμε το θέμα στην αφάνεια,αλλά σε κάθε ευκαιρία το προβάλαμε.,
Σύλβια Κόστα


΄Ελπίζουμε και στην ανταπόκριση για συνεργασία και των Αυτοδιοικητικών αρχών Δήμου Αργιθέας και Αντιπεριφέριας Καρδίτσας όλοι μαζί με μια φωνή.

Είναι μια μεγάλη ικανοποίηση αφού διαφαίνεται πλέον μία καλή προοπτική για την έκβασή του. Είμαστε αισιόδοξοι οτι θα πετύχουμε.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ



  
Διαβάστε αναλυτικότερα ΕΔΩ 

Βίντεο με τις δηλώσεις Μάρτιν Σούλτς, Μ. Γλέζου και Γ. Γραμματικάκη: http://youtu.be/j9WzzCI7Im4 

Βίντεο με πλάνα Αχελώου στη Γέφυρα Κοράκου: http://youtu.be/oTkNcYHcpjk

Βίντεο με φωτογραφίες από Γέφυρα Κοράκου: http://youtu.be/vpNZrtSAvvE


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης