Οι Γερμανοί... πίνουν ελληνικά


Όχημα διείσδυσης τα εστιατόρια ομογενών 

 Η Γερμανία είναι με διαφορά ο νούμερο ένα προορισμός του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό (σχεδόν ένα στα δυο κρασιά που εξάγει η Ελλάδα κατευθύνεται στην γερμανική αγορά). 



Προτεραιότητα του Συνδέσμου Ελλήνων Οινοποιών είναι η αναβάθμιση της εικόνας των ελληνικών κρασιών, καθώς ο μέσος Γερμανός εξακολουθεί να τα θεωρεί χαμηλής ποιότητας και φθηνά.

«Θέλουμε να προβάλουμε την υψηλή ποιότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ελληνικών κρασιών. Θέλουμε να αλλάξουμε την εντύπωση των Γερμανών, οι οποίοι έχουν συνδυάσει το ελληνικό κρασί με τη ρετσίνα», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΕΟ Αγγελος Ρούβαλης.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το Enterprise Greece σχεδιάζονται ειδικές δράσεις με έμφαση στη διεξαγωγή σεμιναρίων και γευστικών δοκιμών σε κεντρικά σημεία μεγάλων γερμανικών πόλεων αλλά και τη φιλοξενία διαμορφωτών της κοινής γνώμης και γευσιγνωστών της Γερμανίας, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό αμπελώνα, πρωτοβουλία που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποδοτική.

Σκέψεις υπάρχουν και για τον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν τα χιλιάδες ελληνικά εστιατόρια που λειτουργούν στη Γερμανία, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού κρασιού. «Σήμερα, δεν αρκεί να κάνεις καλό κρασί. Ο παγκόσμιος καταναλωτής ζητάει αυθεντικό κρασί με μοναδικά χαρακτηριστικά. Σε αυτό το σημείο το ελληνικό κρασί πλεονεκτεί», υπογραμμίζει ο κ. Ρούβαλης.

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ