Στην Ιταλία ο 4χρονος Αλέξανδρος για μεταμόσχευση καρδιάς


Μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι, ο μικρός από την Πρέβεζα έφτασε στην Πάντοβα όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.
 

Στο πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο της Πάντοβα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής (29/03) ο 4χρονος Αλέξανδρος, όπου και θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.



Χρειάστηκε δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος για να μεταφέρει τον μικρό ασθενή καθώς το πρώτο C-130 που είχε αναλάβει τη μετακίνησή του, μόλις απογειώθηκε από τον Άραξο το βράδυ του Σαββάτου, παρουσίασε βλάβη και επέστρεψε στο αεροδρόμιο.

Με πρωτοβουλία της ηγεσίας της Αεροπορίας, έφτασε άμεσα στον Άραξο δεύτερο μεταγωγικό, το οποίο και παρέλαβε την κινητή ιατρική μονάδα που μετέφερε τον Αλέξανδρο, τους γιατρούς και τους συγγενείς που τον συνόδευαν.

Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βενετίας και ο Αλέξανδρος μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα.

Ο τετράχρονος, νοσηλευόταν εδώ και έξι ημέρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, αντιμετωπίζοντας σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. Αρχικά, είχε μεταφερθεί από την Πρέβεζα, όπου διαμένει μαζί με την οικογένειά του, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και από εκεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

newsbomb

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ