Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χιόνια


-Οι πόλεις που θα πληγούν περισσότερο είναι η Άρτα, η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα και η Πρέβεζα.

Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες και ο Φεβρουάριος θα φύγει βροχερός με καταιγίδες αλλά και χιόνια στα βουνά της Ηπείρου.



Περιμένουμε αρχικά στα δυτικά, σιγά σιγά στα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές.

Οι πόλεις που θα πληγούν περισσότερο είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα και η Άρτα.

Χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βουνά της δυτικής Ελλάδας και γύρω από τους ορεινούς όγκους της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Κοζάνης, των Γρεβενών, στο Μέτσοβο, στα Τρίκαλα και κυρίως στο Γαρδίκι, το Περτούλι και νοτιότερα στη λίμνη Πλαστήρα.

Τα χιόνια ωστόσο θα είναι σε υψόμετρο από τα 1200 μέτρα και πάνω. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα νότια πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Την Παρασκευή θα εξακολουθήσουν οι συννεφιές, οι βροχές και οι καταιγίδες που τοπικά θα... είναι ισχυρές. Σταδιακά ωστόσο τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Λίγα χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας, από την δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο μέχρι ακόμη τα βουνά της Πελοποννήσου, αλλά από 1000 με 1200 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, οι νεφώσεις με τις βροχές και τις καταιγίδες θα εξακολουθήσουν να επιμένουν στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Τα χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βουνά. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το μεσημέρι της Δευτέρας και από τα δυτικά.

Και ο Μάρτης λοιπόν θα μπει με βροχές και καταιγιδες.

Σχόλια

  1. Δεν ξέρω από πού αντλείται τις πληροφορίες αλλά μην φοβίζετε τον κόσμο. Ειδικά στηνΑρτα αύριο και μεθαύριο θα έχει φυσιολογικές ασθενείς βροχές και το πρώτο τετραήμερο του Μαρτίου θα έχει λιακάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης