Στα χέρια των εταίρων το προσχέδιο της κυβέρνησης


Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται η Αθήνα με τους εταίρους της τις τελευταίως ώρες, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των τελικών προτάσεων της κυβέρνησης για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων. 



Στα χέρια των εταίρων της χώρας βρίσκονται κάποιες από τις ελληνικές προτάσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει ήδη στείλει ένα πρώτο προσχέδιο και περιμένει την απάντηση και τα σχόλια κυρίως από την Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στείλει μέχρι σήμερα τις οριστικές προτάσεις της (η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι το περιθώριο είναι μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα), ώστε να συνεδριάσει το Euroworking Group και να προωθήσει την εκτίμησή του στο Eurogroup για να εγκριθεί η συμφωνία της περασμένης Παρασκευής.

Στη συνέχεια θα πρέπει η συμφωνία να περάσει από κάποια κοινοβούλια της Ευρωζώνης (μεταξύ των οποίων και το γερμανικό), ώστε να εγκριθεί η παράταση του προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πρώτες προτάσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνονται δράσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. «Η συζήτηση τώρα ξεκινά» αναφέρουν παράγοντες που έχουν γνώση των διαβουλεύσεων, θέλοντας να δείξουν ότι υπάρχει δρόμος μπροστά. 

kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ