Επέστρεψε στο Νοσοκομείο ο γιατρός με το φακελάκι!


Στο Νοσοκομείο Άρτας και στην Κλινική του επέστρεψε ο οφθαλμίατρος ο οποίος προ πενθημέρου είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και κατηγορούνται για δωροληψία κατ' εξακολούθηση.



Ο οφθαλμίατρος αφέθηκε ελεύθερος με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Όπως ανέφερε ο συνήγορός του Μιχάλης Νικολάου «προέκυψαν σημαντικά ότι οι κατηγορίες ήταν ψευδείς και κατασκευασμένες υπό την καθοδήγηση προσώπων που είτε φθονούν την καταξίωση του γιατρού είτε βλάπτονται οικονομικά από την σημαντική επί των ημερών του, αναβάθμιση της Οφθαλμολογικής Κλινικής». 

Ο γιατρός συνελήφθη στο νοσοκομείο και σύμφωνα με την αστυνομία η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο οφθαλμίατρος είχε απαιτήσει και λάβει, τον περασμένο Οκτώβριο, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για να προβεί σε χειρουργική επέμβαση (καταρράκτη) στον 84χρονο πατέρα του. 

Στην καταγγελία του ανέφερε ακόμα ότι, ο γιατρός απαίτησε και πάλι το ίδιο ποσό προκειμένου να προβεί σε νέα οφθαλμολογική επέμβαση (στον άλλο οφθαλμό του πατέρα του) τον Ιανουάριο του 2015.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, στο γραφείο του οφθαλμιάτρου στο Νοσοκομείο, ο γιος του 84χρονου παρέδωσε στον γιατρό, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, επιστολικό φάκελο που περιείχε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο συγκεκριμένος φάκελος με τα προσημειωμένα χρήματα.

Στην κατοχή του γιατρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας ακόμα σφραγισμένος επιστολικός φάκελος, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ.

Μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο γιατρός επέστρεψε και πάλι στα καθήκοντά του. Είναι άγνωστο αν από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου έχει διαταχθεί ΕΔΕ ή αν έχουν κινηθεί άλλες διοικητικές διαδικασίες, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα πάντως με τη νομοθεσία, ο Διοικητής του Νοσοκομείου μπορεί να θέσει τον γιατρό σε αναστολή καθηκόντων για ένα μήνα, με την παραλαβή των σχετικών εγγράφων από την εισαγγελία.

Παράλληλα η νομοθεσία επιτρέπει στον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε άμεσες διοικητικές πράξεις, πράγμα που στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέβη.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης