Συνάντηση Εργασίας με θέμα: «Τουριστικός Προορισμός Ήπειρος»


Με κύριο θέμα την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ήπειρο, πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα συνάντηση εργασίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν φορείς της τοπικής  αυτοδιοίκησης, παραγόντων από το χώρο και ειδικοί προσκεκλημένοι ήταν μέλη της Ελληνογερμανικής  Συνέλευσης. 



Θερμή ήταν η υποδοχή του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος ευχαρίστησε τη γερμανική αποστολή για την παροχή τεχνογνωσίας σε συγκεκριμένα θέματα.

Από το Δήμο Αρταίων παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Τσιρογιάννης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού & Απασχόλησης κα Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη, καθώς επίσης και τοπικοί παράγοντες της περιοχής, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

Η συνάντηση εργασίας τουριστικών παραγόντων είχε ως στόχο τη δικτύωση των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων στην Ήπειρο, έτσι ώστε να προωθηθεί από κοινού ο τουριστικός προορισμός ‘Ήπειρος’.

Σε αυτή τη διαδικασία οι ελληνικοί φορείς είχαν και την υποστήριξη και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων, όπου διατυπώθηκε η κοινή άποψη ότι η  προώθηση και υλοποίηση αυτού του σχεδίου, μπορεί να προωθηθεί μόνο από κοινού,  δηλαδή από τους εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τους φορείς του ιδιωτικού τομέα, καθώς και συλλόγους και ενώσεις. Σημαντικό είναι τα νέα τουριστικά προϊόντα να εντάσσονται σε μια κοινή περιφερειακή και δημοτική στρατηγική.

Οι συμμετέχοντες, μετά την εισαγωγική ενημέρωση, χωρίστηκαν σε 4 workshops που αντιστοιχούσαν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Στόχοι της ημερίδας, μεταξύ άλλων, ήταν η δικτύωση των φορέων, η παρουσίαση του συνδυαστικού τουριστικού σχεδίου, η ανάπτυξη στρατηγικής μάρκετινγκ και η διερεύνηση και συγκρότηση των άμεσων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων. Παράλληλα, θα συσταθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων για την Ήπειρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης