Πάνοπλοι κομάντος πάνε στο πλοίο Blue Sky


Άντρες Ειδικών Αποστολών κατευθύνονται στην Κέρκυρα 

 Πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού αναχωρούν αυτή την ώρα, με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, όπου βρίσκεται το μικρό εμπορικό πλοίο το οποίο εξέπεμψε νωρίτερα σήμα κινδύνου.



Την επιχείρηση συντονίζει ο λιμενάρχης της Κέρκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι δουλεμπορικό και μεταφέρει μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. 



Παράλληλα πυκνώνει το μυστήριο γύρω από το φορτηγό πλοίο Blue Sky M με σημαία Μολδαβίας, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου το μεσημέρι της Τρίτης ενώ έπλεε δυτικά της Κέρκυρας μεταφέροντας, σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.


http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20141230/engine/newego_LARGE_t_1101_54444556_type12713.jpg

Κι ενώ ακόμη και τώρα (ώρα 5.35 μ.μ.) δεν υπάρχει σαφής εικόνα τόσο για τον αριθμό των επιβαινόντων σε αυτό όσο και για την κατάστασή του, η εικόνα του πλοίου, όπως την μετέφερε το πλήρωμα του Sea Hawk της φρεγάτας «Ναυαρίνο» που πέταξε πάνω από το πλοίο, κάνει λόγο για πλοίο «φάντασμα», χωρίς ίχνος ζωής στο κατάστρωμα και χωρίς μηχανές σε λειτουργία.

Όπως μεταδίδει το Onalert, το μυστήριο συνεχίζεται και όλοι αναμένουν την φρεγάτα «Ναυαρίνο» να φθάσει στο σημείο. Οι βατραχάνθρωποι της ΜΥΚ θα ερευνήσουν τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου και τα αμπάρια του.

Το Sea Hawk απονηώθηκε από την φρεγάτα και βρέθηκε γρήγορα πάνω από το πλοίο. Πέταξε αρκετή ώρα πάνω απ] αυτό χωρις όμως να εντοπίσει ανθρώπινη παρουσία.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για 400-700 επιβαίνοντες ενώ το Reuters, επικαλούμενο την ελληνική κρατική τηλεόραση, ανέφερε ότι ανάμεσά τους υπάρχουν ένοπλοι άνδρες.

(Αρχική Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ακόμη ΕΔΩ

 newsbeast.gr
 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης