Και το όνομα αυτού... ''Αλλαγή''!


 Έτσι θα ονομάσει το νέο κόμμα του ο Γιώργος Παπανδρέου! Ποιοι από το ΠΑΣΟΚ θα τον ακολουθήσουν; 

Με τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου να εργάζονται πυρετωδώς πάνω την ιδρυτική διακήρυξη, τα πολιτικά κείμενα, τις προγραμματικές θέσεις, ακόμα και τα ψηφοδέλτια,... 



...το μόνο που παραμένει επτασφράγιστο μυστικό είναι το όνομα του νέου πολιτικού φορέα, με τις πληροφορίες να δίνουν και να παίρνουν, αλλά όλες να συγκλίνουν ότι η λέξη «Αλλαγή» θα έχει δεσπόζουσα θέση στη μαρκίζα του νέου σχήματος.

Το «Παπανδρέου καλωσόρισες» που έγραψε ο πρωην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με ανάρτηση του στο Twitter, ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τα αποκαλυπτήρια του κόμματος Παπανδρέου, την Κυριακή ή λίγο μετα το αποτέλεσμα της προεδρικής ψηφοφορίας τη Δευτέρα, στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, στην Χαριλάου Τρικουπη δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια με τον Ευάγγελο Βενιζελο να εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει ΝΕΑ πρωτοβουλία, με παρέμβαση του για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, μεσα στο Σαββατοκύριακο.

Στην πραγματικότητα η κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα αφορά σε μια νέα προσπάθεια προς την πλευρά Παπανδρέου να αναβάλλει τα σχέδια του προκειμένου «το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρεου να πάει ενωμένο και όχι διασπασμένο στις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να προχωρήσει ακόμα ένα ΒΗΜΑπαραπέρα, αποδεχόμενος το ένα κομμάτι της πρόσφατης πρότασης του Γ.Παπανδρέου και να δεσμευθεί για την πραγματοποίηση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα συζητηθούν τα πάντα.

Ωστόσο, το κλίμα μεταξύ των βουλευτών του κόμματος είναι βαρύ με τα περισσότερα στελέχη να εμφανίζονται διχασμένα και προβληματισμένα για την στάση που θα κρατήσουν.

Εκτός απο τους νυν βουλευτές, Θάνο Μωραΐτη, Φίλιππο Σαχινίδη, Νίκο Σηφουνάκη και τον Συμεών Κεδικογλου που εχουν με τον έναν ή τον άλλον τροπο ταχθεί στο πλευρό του πρώην Πρωθυπουργού, αλλά στελέχη, όπως ο Κωστας Σκανδαλιδης, η Φώφη Γεννηματα και ο Κώστας Τριαντάφυλλος, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το πολιτικό μέλλον του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν βουλευτές και για την ώρα κρατούν στάση αναμονής.

Άλλοι πάλι, που στις τελευταίες εκλογές βρέθηκαν εκτός Βουλής, δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν την επάνοδο τους στα κοινοβουλευτικά πράγματα με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος, όπως ο Μιχάλης Καρχιμάκης στη Β´ Αθήνας, ο Γιώργος Πεταλωτης στη Θεσσαλονίκη, ο Σωκράτης Ξυνίδης στην Ξάνθη, ενώ εντείνονται οι επαφές και με αλλά στελέχη όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Σταύρος Λαμπρινίδης.

 eirinika.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ