Συγκλόνισαν οι οικογένειες που ξανάσμιξαν

Η Ειρήνη Βαρτζιώτη με τα δύο της παιδιά Χρήστο και Ιωάννα.

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 

 Τα παιδιά ήταν οι συγκλονιστικοί πρωταγωνιστές κατά τη χθεσινοβραδινή άφιξη στην Ηγουμενίτσα του πλοίου Cruise Europa, με 69 από τους διασωθέντες του Norman Atlantic. Από αυτούς οι 46 αποβιβάστηκαν στην Hγουμενίτσα. 



Τέσσερα από τα παιδιά έφτασαν ασυνόδευτα και ένας σημαντικός αριθμός άλλων συνοδεύονταν κυρίως από τις μητέρες τους, αφού η τραγωδία υποχρέωσε να χωρίσουν οικογένειες και οι πατεράδες βρέθηκαν σε άλλα σωστικά μέσα.

Η 17χρονη Κατερίνα Θεοχάρη κι ο 9χρονος αδερφός της Γιάννης είχαν διασωθεί από τους πρώτους και έμειναν για περισσότερες από 24 ώρες στο πλοίο των μινωικών γραμμών, μέχρι να πληροφορηθούν χθες ότι οι γονείς τους και η γιαγιά τους διασώθηκαν από πλοίο του ιταλικού ναυτικού.

Με την αποβίβασή τους στην Ηγουμενίτσα, παρέλαβε τα δύο αδέρφια ο θείος τους, Θόδωρος Κωνσταντάρας και τα μετέφερε στο σπίτι τους, στη Θεσσαλονίκη. Αλλα δύο ασυνόδευτα παιδιά, ο Ανδρέας και ο Λεωνίδας Αντωνάκης 12 και 16 ετών αντίστοιχα, από την Πάτρα, δεν γνώριζαν μέχρι και χθες για την τύχη των γονιών τους.

Τελικά έγινε γνωστό ότι η μητέρα τους ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες που μεταφέρθηκαν το βράδυ αεροπορικώς από το Λέτσε στην Αθήνα με το C-130, ενώ λίγο αργότερα έμαθαν ότι ο πατέρας τους παραλήφθηκε από το μοιραίο πλοίο από ιταλικό πολεμικό σκάφος και είναι καλά στην υγεία του.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όταν ξανάσμιξε η οικογένεια Αποστόλου.
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όταν ξανάσμιξε η οικογένεια Αποστόλου. 
 
Παρόλο που το Cruise Europa είχε τελικό προορισμό την πατρίδα των παιδιών, την Πάτρα, ο παππούς τους μετέβη στην Ηγουμενίτσα για να τα παραλάβει και να τα μεταφέρει οδικώς.

Δάκρυα και αγκαλιές

Κλαίγοντας και κρατώντας σφιχτά τα δυο παιδιά της, Χρήστο και Ιωάννα Αραμπατζή, 10 και 14 ετών, έφτασε στον ειδικό χώρο υποδοχής των διασωθέντων η Ειρήνη Βαρτζιώτη από τα Γιάννενα, και πνίγηκε στις αγκαλιές των συγγενών της. O σύζυγός της έχει διασωθεί, είναι καλά και βρίσκεται στην Ιταλία.

Επιβάτες που διασώθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο μεταφέρονται με C-130 της ΠΑ από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας στην Ελευσίνα
Επιβάτες που διασώθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο μεταφέρονται με C-130 της ΠΑ από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας στην Ελευσίνα

«Επικράτησε ο νόμος της ζούγκλας. Ημασταν εντελώς μόνοι μας», είπε στο «Εθνος» η κ. Βαρτζιώτη.
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στον ίδιο χώρο και όταν ξανάσμιξε μετά από 24 ώρες η οικογένεια Αποστόλου από τον Βόλο.

Ο πατέρας Χρυσόστομος, που είχε φτάσει λίγες ώρες νωρίτερα από την Κέρκυρα, υποδέχτηκε τη σύζυγό του, Αριάδνη Αναστασίου και τους δύο γιους του, Παύλο και Κωνσταντή 14 και 9 ετών. «Ούτε στον εχθρό μου δεν εύχομαι αυτό που περάσαμε», μας είπε η κ. Αναστασίου.

«Φωτιά και λάβρα και τίποτα άλλο. Hταν ένα κινούμενο ηφαίστειο που επέπλεε στο νερό». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τις δραματικές ώρες που πέρασε ο επαγγελματίας οδηγός Χρήστος Πέρλης, ο οποίος προχώρησε και σε μια σειρά από σοβαρές καταγγελίες για τη στάση του πληρώματος.

«Το πλήρωμα ήταν άφαντο, δεν υπήρχε πουθενά. Δεν μας ειδοποίησε κανείς, ξυπνήσαμε στις 4 τη νύχτα από τον καπνό, σηκώσαμε την κουρτίνα και η φωτιά ήταν έξω από το φινιστρίνι», δήλωσε. Ο ίδιος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι πολλοί συνάδελφοί του, οδηγοί φορτηγών, είχαν κοιμηθεί στα αυτοκίνητά τους και εξέφρασε την ελπίδα να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι που υπάρχουν για την τύχη τους.

Οι 69 διασωθέντες εξετάστηκαν πάνω στο πλοίο από υγειονομικό κλιμάκιο. Εννέα από αυτούς μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Φιλιατών και μια κοπέλα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οπως είπε ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Πάνος Ευσταθίου, πρόκειται κυρίως για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα, υπέρτασης και ψυχολογικής καταπόνησης από τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν στο φλεγόμενο πλοίο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
 ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης