Οι Πηγιώτες εκφράζουν τη λύπη τους για τον Δ. Χασιάκο


Με έκπληξη, είναι αλήθεια, λάβαμε ανακοίνωση από την Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας, η οποία αναφέρεται στην απώλεια του γιατρού Δημήτρη Χασιάκου. 

Και η έκπληξη μας έγκειται στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα κανείς από τους πολλούς Συλλόγους και οργανώσεις που υπάρχουν τόσο στα Τζουμέρκα, ή στην Αθήνα, δεν εξέδωσε παρόμοια ανακοίνωση, ή ψήφισμα, εκτός και αν εκδόθηκαν... και οι οποίες σε εμάς δεν έγιναν γνωστές....


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας έχει ως εξής:  

"Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την αναγγελία του ξαφνικού θανάτου του εκλεκτού συμπατριώτη μας Δημήτρη Χασιάκου από την Σγάρα του Καταρράκτη Άρτας Τακτικού καθηγητή Πανεπιστημίου και ιατρού Μαιευτήρα - γυναικολόγου.

Η απουσία του πλέον, αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστημονική κοινότητα, στην Αρτινή κοινωνία, αλλά και σε αυτή των αποδήμων Ηπειρωτών και Αρτινών.

Αποτελούσε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πατρίδα μας ,αγαπητός και πρόσχαρος,ήταν πάντα παρών όποτε το επέτρεπε ο περιορισμένος χρόνος του στις διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες και βοηθούσε παντοιοτρόπως στην πραγματοποίησή τους.

Ο πρόωρος χαμός του στερεί την κοινωνία μας από τις πολύτιμες ιατρικές γνώσεις και υπηρεσίες του. Οι εξήντα χιλιάδες μάνες που ξεγέννησε η βοήθησε να τεκνοποιήσουν, το γνωρίσουν καλύτερα από όλους.

Το έδειξε και το απίστευτα μεγάλο πλήθος φίλων και συμπατριωτών μας που είδαμε ,όταν τον αποχαιρέτησε στην εξόδιο ακολουθία που εψάλη στον Άγιο Γεώργιο Παπάγου, πριν πορευθεί στην γενέθλια γη των Τζουμέρκων την για παντοτινή ανάπαυση.

Ξεκίνησε από τη φτωχική Σγάρα όπου γεννήθηκε το 1955, για σπουδάσει και να γίνει ένας χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία. Έτσι τον κέρδισε η επιστήμη .Τίμησε επάξια τον όρκο του Ιπποκράτη!

Το όνομά του ξεχώρισε γρήγορα αποκτώντας μεγάλη φήμη. Όμως παρέμεινε πάντα απλός και προσεγγίσιμος. Γνώρισε την μεταπολεμική φτώχεια και γι’αυτό δεν αποζήτησε την πολυτέλεια και την καλοπέραση. Ήταν πάντα ένας απλός άνθρωπος που άκουγε τον συνάνθρωπο του με πολύ προσοχή και ταπεινότητα χωρίς την έπαρση του μεγαλογιατρού.

 Η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας: Εκφράζει την λύπη της για τον πρόωρο θάνατο του εκλιπόντος, εκλεκτού τέκνου της Αθαμανικής γης, Χασιάκου Δημήτρη ο οποίος με την δραστηριότητά του, το μεγάλο ερευνητικό επιστημονικό αλλά και το αγαθοεργό του έργο, λάμπρυνε την επιστημονική κοινότητα, την ιδιαίτερη πατρίδα του και όλη την Άρτα. Άφησε την προσωπική του σφραγίδα.

Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους οικείους του και ξεχωριστά στο αδελφό του, ένθερμο φίλο των Πηγιωτών τον π. Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστο Χασιάκο που πάντα ήταν και είναι συμπαραστάτης μας.

Αιωνία του η μνήμη. Ας είναι ελαφρύ το πάτριο χώμα της Σγάρας που πρόωρα τον σκεπάζει".

Για την Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης