Ριζική αλλαγή του καιρού από σήμερα στην Ήπειρο


Βροχές και λίγα χιόνια σήμερα το βράδυ

Ο καιρός από σήμερα Παρασκευή σταδιακά θα μεταβληθεί, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τη πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.



Συγκεκριμένα,η κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει και την Ήπειρο χωρίζεται σε δύο τμήματα, το πρώτο, όπου θα είναι και αρκετά ηπιότερο σε σχέση με το δεύτερο, θα δώσει ασθενείς κατά κανόνα βροχές το βράδυ της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία από το βράδυ της  Παρασκευής θα σημειώσει πτώση 2 με 3 βαθμούς με αποτέλεσμα στα ορεινά τμήματα να σημειωθούν λίγες ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις .Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από τα δυτικά έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα της Παρασκευής σε βορειοδυτικούς έως 5 και τοπικά στις παράκτιες περιοχές 6 μποφόρ.

Το Σάββατο (27/12) θα επικρατούν λίγες μόνο σποραδικές νεφώσεις, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοδυτικά έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση.

Από την Κυριακή (28/12) το πρωί, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τη Δ. Μεσόγειο κινούμενο ανατολικά θα επηρεάσει την περιοχή μας, προκαλώντας έντονες βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά, ενώ έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, όπου κατά τις βραδινές ώρες ενδέχεται να κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα φτάνουν κατά περιόδους και τα 8 μποφόρ ακόμα και στα ηπειρωτικά τμήματα.

Τη Δευτέρα (29/12) και τη Τρίτη (30/12) η ένταση των φαινομένων θα ελαττωθεί όμως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση με αποτέλεσμα χιονόνερο ή χιόνι να δούμε σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου.

Πηγαίνοντας προς την Πρωτοχρονιά όλα δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί, σε ολόκληρη την Ήπειρο, σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα με τη παραμικρή διαταραχή στην ατμόσφαιρα να χιονίζει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης