Spiegel: Τρίτο «πακέτο στήριξης» 10 δισ. ευρώ για Ελλάδα μέσω ESM


Την διάθεση 10 δισ. ευρώ για την Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) συζήτησαν ανώτεροι αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο Euroworking Group της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 



Όπως γράφει το Spiegel, στο EuroWorkingGroup της προηγούμενης Πέμπτης, ανώτεροι αξιωματούχοι από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ συζήτησαν για τον τρόπο στήριξης της Ελλάδας μετά τον τερματισμό της αξιολόγησης από την τρόικα και υπήρξε- όπως αναφέρει το δημοσίευμα- ευρεία συναίνεση για την διάθεση του ποσού των 10 δισ. ευρώ για την χώρα μας, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας (ESM), στα πλαίσια της αποκαλούμενης προληπτικής γραμμής πίστωσης.

Ο ESM δεν θα χρειασθεί να διαθέσει επιπλέον χρήματα, καθώς θα αξιοποιηθούν τα ποσά από το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, τα οποία προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Το Spiegel σημειώνει ότι θα γίνει χρήση του προγράμματος που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους (Enhanced Conditions Credit Line -ECCL), ενώ η αίσθηση που μεταφέρει το δημοσίευμα είναι ότι στο Euroworking Group έγινε μια πολύ σοβαρή συζήτηση για την μετα-μνημονιακή εποχή.


πηγή: megatv
 ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης