Με επιτυχία η εκδήλωση «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού»


«Τα δελφινάκια του Αμβρακικού»: ταινία και αφιέρωμα στο Ντίνο Δημόπουλο.

Ήταν μια συγκινητική εκδήλωση αυτή που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου "Μακρυγιάννης" της Άρτας και την οποία παρουσίασε το μέλος της θεατρικής μας ομάδας Ζωή Μπαρτζώκα. 



Οι φίλοι του Συλλόγου που γέμισαν την αίθουσα, είχαν την ευκαιρία να δουν την καταπληκτική ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού», με σενάριο βασισμένο στο δικό του μυθιστόρημα.

Μια ταινία που γυρίστηκε στον τόπο μας, στην Κόπραινα, το 1993, και στην οποία έπαιξαν και δικοί μας άνθρωποι, φίλοι μας Αρτινοί, που αγαπούν το θέατρο και την τέχνη και συγκινημένοι μας έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στην προβολή της.

Μια διαχρονική, δυνατή, ηθογραφική ελληνική ταινία, που μεταφέρει μήνυμα αισιοδοξίας και ανθρωπιάς, κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους, που δίκαια κέρδισε το βραβείο ήχου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το βραβείο ερμηνείας στους τέσσερις μικρούς πρωταγωνιστές, τρία κρατικά βραβεία (καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, ήχου και β’ γυναικείου ρόλου), το χρυσό βραβείο της κριτικής επιτροπής και το χρυσό βραβείο της επιτροπής παιδιών στο Φεστιβάλ Καΐρου του 1994, το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Βιέννης του 1994, το βραβείο της ιταλικής ομοσπονδίας θεάματος στο φεστιβάλ Τζιφόνι του 1994, καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας του διεθνούς φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου Νέας Αγγλίας του 1995.

Μετά την προβολή της ακολούθησε αφιέρωμα στο Ντίνο Δημόπουλο, όπου καλεσμένος μας ο γιός του, Χρήστος Δημόπουλος, μίλησε με συγκίνηση για τον πατέρα του, τον ηθοποιό, τον συγγραφέα, για τον άνθρωπο Ντίνο Δημόπουλο, που τόσο αγάπησε την Άρτα, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του και η Κατερίνα Μάγγου διάβασε το ξεχωριστό και συγκινητικό του ποίημα «Αναζητώντας την Άρτα».

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πάνος Σαλωνίτης μίλησε για την εμπειρία του ως ηθοποιός υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ντίνου, τον παιδαγωγικό της χαρακτήρα αλλά και για το βαθύτερο μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που εκπέμπει η ταινία.

"Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χρήστο Δημόπουλο και τον κ. Πάνο Σαλωνίτη που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας -αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου-  και μας αποκάλυψαν άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητας του Ντίνου Δημόπουλου, καθώς και τους συμπολίτες μας ηθοποιούς - συντελεστές της ταινίας που παραβρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωσή μας".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης