Η φρουρός της νήσου Στρογγύλης Δωδεκανήσου


Η καταδρομέας υπολοχαγός του ελληνικού στρατού, αρχιφύλακας του φυλακίου Στρογγύλης υποδέχθηκε το Νίκο Δένδια, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ 

 Στη νήσο Στρογγύλη, την οποία επισκέφθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά μια έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες από την Αθήνα. 



Τον κ. Δένδια και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε μια καταδρομέας υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, αρχιφύλακας του φυλακίου στη Στρογγύλη. Ο υπουργός Άμυνας φωτογραφήθηκε μαζί της και με την στρατιωτική ηγεσία κάτω από την τεράστια ελληνική σημαία που κυματίζει στο νησί της Δωδεκανήσου, το ακροτελεύτιο όριο της ελληνικής επικράτειας στα ανατολικά.











«Καταλαβαίνω ότι εσείς όλοι εδώ, κάνετε κάτι που είναι περισσότερο από ό,τι κάνουμε όλοι εμείς. Και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, το αντιλαμβάνονται απολύτως», τόνισε ο υπουργός Αμυνας, στέλνοντας στη συνέχεια το εξής μήνυμα προς τους γείτονές μας: «Η Ελλάδα έχει την τιμή να έχει σχέση ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς. Επίσης όμως είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τόσο την εθνική της κυριαρχία όσο και την εθνική της αξιοπρέπεια».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη Ρόδο, το Καστελόριζο, την Στρογγύλη και την Ρω.

Στη νησίδα Ρω τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της γνωστής «Κυράς της Ρω», αμέσως μετά την οποία ο κ. Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στον τάφο της.





«Είχα τη μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσω την άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρόδο και να επισκεφτώ επίσης το Καστελόριζο, όπου διαπίστωσα το υψηλό φρόνημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν εδώ. Αλλά διαπίστωσα και το υψηλό φρόνημα των ακριτών, των κατοίκων του Καστελόριζου, των ανθρώπων που ζουν στην τελευταία άκρη της ελληνικής γης.

Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω σαν κατάληξη αυτής της επίσκεψης είναι ότι τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο  κυρίως το ελληνικό κράτος στο σύνολό του,  θα στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους. Τους ανθρώπους  που κρατάνε υψηλά το εθνικό φρόνημα και την ελληνική σημαία  στην άκρη της ελληνικής επικράτειας», σημείωσε ο κ. Δένδιας μετά το πέρας των επισκέψεών του.




























 protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ