Συνεχίζεται η ανάπλαση στα Ψαροπλιά


Αναμένεται να κατασκευαστεί η πλακόστρωση στη μικρή πλατεία

Δεν έχει σταματήσει ούτε όμως έχει ολοκληρωθεί ακόμη το έργο ανάπλασης στα Ψαροπλιά,στην Άρτα. Το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότεροι είναι οι πολίτες της Άρτας που μεταφέρουν τα ερωτήματά τους αναφορικά με την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της παλιάς Ψαραγοράς, γνωστά ως «Ψαροπλιά». 



Έργο που έχει πολυσυζητηθεί και που τελικά ξεκίνησε να υλοποιείται από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στοχεύοντας στη διατήρηση της παραδοσιακής και ιστορικής φυσιογνωμίας στο κέντρο της πόλης.

Οι εργασίες εκτυλίσσονταν με εντατικούς ρυθμούς από την ανάδοχο μηχανικό τους προηγούμενους μήνες και καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των εργασιών έχει φτάσει στο τέλος του, δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη μια σχετική ύφεση το τελευταίο διάστημα.

Απευθυνθήκαμε στον αντιδήμαρχο, αρμόδιο επί των τεχνικών υπηρεσιών και έργων, Γιώργο Καραγεώργο, ο οποίος διευκρίνισε ότι η συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης του έργου από την

ανάδοχο εργολαβία εκπνέει στις 13 Φεβρουαρίου 2015. Οι βασικές εργασίες συντήρησης και ανάπλασης και οι διαμορφώσεις των αυτόνομων μικρών κτισμάτων έχουν ολοκληρωθεί, ενώ απομένει να τοποθετηθούν τα κουφώματα και ορισμένες μόνο ακόμη παρεμβάσεις, κοινώς μερεμέτια. Ακολούθως αναμένεται να κατασκευαστεί η πλακόστρωση στη μικρή πλατεία.

Από πλευράς της αναδόχου εταιρείας έχουν, για την πρώτη περίπτωση, παραγγελθεί τα προς τοποθέτηση κουφώματα και για την δεύτερη, παραγγέλθηκαν οι πλάκες. Η αναμονή αυτών των υλικών είναι αναγκαία και ως εκ τούτου σύντομα οι δημότες θα δουν και πάλι τη συνέχιση των εργασιών με εντατικούς ρυθμούς στην γραφική ιστορική γωνιά της πόλης.

Μετά την απομάκρυνση της λινάτσας, η οποία είχε τοποθετηθεί περιμετρικά του χώρου ώστε να προφυλάσσονται οι διερχόμενοι πολίτες στη διάρκεια της ανακατασκευής, η εκτίμηση πως το έργο είτε ολοκληρώθηκε μέχρι μόνο ένα σημείο είτε ότι σταμάτησε ξαφνικά, έκανε αρκετούς πολίτες να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους.

Αυτό δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη των πολιτών για τα Ψαροπλιά, καθώς και για την επιθυμία τους να δουν το έργο ολοκληρωμένο και το χώρο ζωντανό, όπως στο παρελθόν. Υπομονή κι έρχεται η ολοκλήρωση, που με βάση την απεικόνιση στη μελέτη, υπόσχεται ένα αισθητικά καλό αποτέλεσμα.

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ