Άρτα: Μετά την έξαρση μέτρα για τον καταροϊκό πυρετό


-Ο Δήμος Αρταίων προτίθεται θα διαθέσει το κατάλληλο χημικό υλικό (IMPERATOR) στους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους

Στα πλαίσια της πρόληψης και  αντιμετώπισης της νόσου του καταρροϊκού πυρετού των μηρυκαστικών, ο Δήμος Αρταίων προχωρά σε ενέργειες προκειμένου να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους της περιοχής, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή εξάπλωση της νόσου.



Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αρταίων ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας, να πραγματοποιήσουν  ενημερωτική ημερίδα, με θέμα τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα και βοοειδή, με ειδικότερη αναφορά στον τρόπο μετάδοσης της νόσου αλλά και στις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσής της νόσου.

Επίσης ο Δήμος Αρταίων προτίθεται θα διαθέσει κατάλληλο χημικό υλικό (IMPERATOR), για τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους, ώστε με δικά τους μέσα να ψεκάσουν κοινόχρηστους και επικίνδυνους για την  επώαση του ενδιάμεσου ξενιστή του ιού του καταρροϊκού πυρετού, χώρους.

Να υπογραμμιστεί ότι η νόσος του καταρροϊκού πυρετού, δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και η έξαρσή του σε περιοχές της Ηπείρου, που διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα, υποβοηθείται από την αλλαγή των καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ