Θεσσαλονίκη: Μακάμβρια υπόθεση με γυναίκα


Την έθαψαν ζωντανή;

Συγκλονίζει η υπόθεση της άτυχης 49χρονης καρκινοπαθούς στη Θεσσαλονίκη όπου σύμφωνα με καταγγελίες την έθαψαν ζωντανή στο νεκροταφείο της Περαίας και πέθανε από ασφυξία.
Η 49χρονη  νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική με καρκίνο του ήπατος σε τελικό στάδιο, εξέπνευσε στις 5 και είκοσι το πρωί της Πέμπτης.



Οι συγγενείς παρέλαβαν τη σορό και στις 6.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε κανονικά η κηδεία της στα νεκροταφεία της Περαίας.

Όμως ύμφωνα με δυο παιδιά 16 και 17 ετών που είχαν πάει να ανάψουν κεράκι στο νεκροταφείο και έναν υπάλληλο του νεκροταφείου άκουσαν την γυναίκα να φωνάζει «σας παρακαλώ βγάλτε μας από εδώ» μέσα από το φέρετρο και ήχους σαν κάποιος να χτυπά το ξύλο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής, μόνο που ήταν ήδη πολύ αργά, μιας και η 45χρονη λέγεται πως ξεψύχησε από ασφυξία.

Το συγκλονιστικό της υπόθεσης, είναι πως η 49χρονη βρέθηκε με ανοιχτά τα μάτια και το στόμα και τα χέρια σε διαφορετική θέση απ΄ότι των νεκρών, όπως αναφέρουν όσοι την είδαν.

Όπως υποστηρίζουν συγγενείς της η άτυχη γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από … ασφυξία μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της.


Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ οι συγγενείς της καταγγέλλουν τους γιατρούς του ιατρικού κέντρου και αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Η γιατρός

Η Χρυσή Ματσικούδη, γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε αμέσως στο σημείο, λέει πως δεν μπορεί να το εξηγήσει με τίποτα αυτό που συνέβη, μιας και η γυναίκα είχε νεκρική ακαμψία όταν έφτασαν στο σημείο:

«Πήγε πρώτα το ασθενοφόρο που καλύπτει την περιοχή. Δεν είχαν προλάβει να την κουκουλώσουν εντελώς. Όταν έφτασα, είδα κι εγώ την γυναίκα με ανοιχτά μάτια. Αυτό όμως δεν γνωρίζω εγώ γιατί συνέβη, αλλά οι ιατροδικαστές. Ήταν καρκινοπαθής τελικού σταδίου. Την περιμένανε. Εγώ προσωπικά, δεν πιστεύω σε νεκροφάνεια. Ιατρικά δεν μπορώ να το ερμηνεύσω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι διαπιστώθηκε ο θάνατος, ήταν ώρες νεκρή, και ξαφνικά όταν άρχισε να πέφτει το χώμα, ζωντάνεψε. Δεν ξέρω τι άκουσαν τα παιδιά! Δεν μπορώ ούτε να το πιστέψω, ούτε να το ερμηνεύσω. Η γυναίκα είχε νεκρική ακαμψία όταν πήγαμε. Δεν κουνιόταν τίποτε. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος με νεκρική ακαμψία να κουνιέται και να χτυπά το φέρετρο. Δεν θέλω  να εκθέσω τα παιδιά που άκουσαν τις φωνές, γιατί φαίνονταν πολύ σοβαρά. Κάναμε και εμείς καρδιογράφημα για να είμαστε κατοχυρωμένοι. Μπήκε μέχρι και μέσα στον τάφο ο διασώστης του ΕΚΑΒ για να διαπιστώσει την νεκρική ακαμψία!»

Ο δικηγόρος

Μιλώντας για το ανατριχιαστικό περιστατικό, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, κράτησε τις επιφυλάξεις του λέγοντας πως περιμένει και εκείνος την έκθεση του ιατροδικαστή:

«Περιμένουμε την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία ζητήσαμε να παρίσταται και δικός μας τεχνικός σύμβουλος, ώστε να έχουμε κάποια στοιχεία και από την νεκροψία-νεκροτομή. Οι συγγενείς της, έχουν επηρεαστεί πάρα πολύ από τις καταθέσεις των τριών ανθρώπων, οι δυο εκ των οποίων είναι 16 και 17 ετών, και άλλος ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε σχέση με την ταφή. Να έπαθαν ομαδική παράκρουση και οι τρεις και να άκουσαν φωνές, είναι λίγο περίεργο. Έχω την εντύπωση, σχεδόν τη βεβαιότητα πως δεν πέθανε σε νοσοκομείο, αλλά σε κλινική. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα βέβαια, γιατί μπορεί όλα να έγιναν σωστά. Υποθετικά μιλάω ακόμα! Όλα πρέπει να συνεκτιμηθούν και να εξεταστούν».

 Πόπη Π.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης