''Αν όλα τα παιδιά της γης''


21 Σεπτεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη» 

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου το Μουσικό Σχολείο Άρτας, μέλος του δικτύου συνεργαζόμενων σχολείων με την UNESCO, οργάνωσε δραστηριότητες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη. (φώτο)




Η ημέρα Ειρήνης είναι μια ετήσια γιορτή για την παγκόσμια ενότητα και την διαπολιτισμική συνεργασία και προσφέρει την ευκαιρία σε όλους μας να αναλογιστούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της βίας που δημιουργούν οι συγκρούσεις. Από το 1981, ο ΟΗΕ καθιέρωσε να εορτάζεται την 21η Σεπτεμβρίου.

 Εμφάνιση MSA_ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 8.JPG

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το ρόλο του σύγχρονου σχολείου που μπορεί να καλλιεργεί τον αμοιβαίο σεβασμό, και να βοηθά τους ανθρώπους να δημιουργήσουν πιο δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς ειρηνικές κοινωνίες, με σεβασμό στο συνάνθρωπο, με την ανάπτυξη των φιλειρηνικών συναισθημάτων και την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

 Εμφάνιση MSA_ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 1.JPG

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από το ποίημα ''Ειρήνη'' του Γιάννη Ρίτσου και έγραψαν, ζωγράφισαν, τραγούδησαν για το αγαθό της ειρήνης. Συζήτησαν για το ρόλο της επιστήμης στην ειρήνη, χρησιμοποίησαν ειρηνικές εκφράσεις σε όλες τις γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο, έπαιξαν παιχνίδια που εκπαιδεύουν στην ειρηνική συνύπαρξη.

 Εμφάνιση MSA_ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 5.JPG

Το αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη έκλεισαν ειρηνικά, εορταστικά και αισιόδοξα, οι νέοι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, με το τραγούδι ''Αν όλα τα παιδιά της γης'' σε στίχους Γιάννη Ρίτσου, με το οποίο έκαναν την πρώτη μουσική τους παρουσία στο σχολείο και χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους τους άλλους μαθητές, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Κείμενα, βίντεο, εικόνες και φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν εκείνη τη μέρα αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα «ASPnet in action» και στο δικτυακό τόπο του σχολείου.

 Εμφάνιση MSA_ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 9.JPG


Εμφάνιση MSA_ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 6.JPG

Εμφάνιση MSA_ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 7.JPG

Εμφάνιση MSA_ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 4.JPG

Εμφάνιση MSA_ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 2.JPG


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ