"Φωτιές" στη Λαϊκή της Άρτας


Οι έλεγχοι της Εφορείας αποκάλυψαν παραβάσεις -Επιείκεια ζητά ο Δήμος Αρταίων - Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

Με μια λέξη «αλαλούμ» επικρατεί τα τελευταία δυο 48ωρα αναφορικά με το ζήτημα της επιβολής προστίμων στους παραγωγούς της Δημοτικής Λαϊκής Αγοράς στην Άρτα,... 



...στους οποίους έχουν εκδοθεί από την ΔΟΥ Πρέβεζας και αρμόδιους ελεγκτές την περασμένη Πέμπτη πρόστιμα για σειρά παραβάσεων και έχουν επιδοθεί σημειώματα ώστε μέσα σε διάστημα 10 ημερών να τοποθετήσουν ταμειακές μηχανές έκδοσης αποδείξεων.

Ο έλεγχος έγινε επιτόπου την περασμένη εβδομάδα όπου επιδόθηκαν τα σχετικά σημειώματα που στην πλειοψηφία τους καταγράφουν τρεις βασικές παραβάσεις σ’ όσους πουλούν τα αγροτικά προϊόντα τους εντός της Δημοτικής Λαϊκής Αγοράς στην Άρτα, και συγκεκριμένα για: μη δήλωση εργασιών, μη τήρηση βιβλίων και έλλειψη ταμειακών μηχανών.

 Με σχετικά σημειώματα καλούνται να τοποθετήσουν σε 10 ημέρες την ταμειακή μηχανή και να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ΔΟΥ προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση των προστίμων.

Σύγχυση με τις διαδικασίες 

Κι ενώ η προθεσμία τρέχει ήδη, οι παραγωγοί εκδηλώνουν από χθες το πρωί την αγανάκτησή τους καθόσον βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά από νέα ζητούμενα, όπως βασικό και κυρίαρχο είναι η απαίτηση της Εφορίας να εγγραφούν στο ΤΕΒΕ για να μπορέσουν να πάρουν ταμειακή μηχανή. «Είμαστε ήδη εγγεγραμμένοι στον ΟΓΑ καθότι είμαστε αγρότες κι όχι έμποροι.

Αν εγγραφούμε στο ΤΕΒΕ τότε βγαίνουμε από τον ΟΓΑ. Όσοι μάλιστα νεότεροι από μας είμαστε και εγγεγραμμένοι ως νέοι αγρότες στον ΟΓΑ με υποχρέωση για 10 χρόνια, αυτόματα χάνουμε και την ιδιότητα του νέου αγρότη.

Επίσης μας ζητούν για να βάλουμε ταμειακές μηχανές, εκτός από το να γραφτούμε στο ΤΕΒΕ, να εγγραφούμε και στο Εμπορικό Επιμελητήριο και να πληρώσουμε κι εκεί... Μα γιατί να γραφούμε στο Επιμελητήριο ως έμποροι αφού είμαστε αγρότες και πουλάμε τα προϊόντα μας;», τόνισε χθες σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του εκπρόσωπος των παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς, επιβεβαιώνοντας όσα νωρίτερα, είχαν μεταφέρει και άλλοι διαμαρτυρόμενοι.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι το όλο πλαίσιο δεν έχει ξεκαθαρίσει αναφορικά με το τι πρέπει να ακολουθήσουν ως διαδικασία οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που εμπίπτουν σε μια ξεχωριστή κατηγορία, καθόσον δεν είναι έμποροι αλλά παραγωγοί που στεγάζονται με ημερήσιο ενοίκιο στους πάγκους της Λαϊκής Αγοράς πουλώντας τα προϊόντα παραγωγής τους.

Έγγραφο του Δήμου προς τη Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Πατήλας, μας ενημέρωσε ότι η Δημοτική Αρχή προχωρά σε σχετικό έγγραφο με παραλήπτη την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία της Πρέβεζας και τον εκεί προϊστάμενο, ζητώντας να εξεταστεί με επιείκεια το όλο θέμα και να ξεκαθαριστεί το τοπίο για όσα οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να κάνουν ώστε να είναι νόμιμοι.

Επίσης ο ίδιος μας ανέφερε ότι θα ζητηθεί και παράταση της προθεσμίας που δόθηκε στην περίπτωση που χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρώσουν όλη την διαδικασία. Αυτό διότι ο κ. Πατήλας, είχε την ενημέρωση περί ζητημάτων που τίθενται για την εγγραφή στο ΤΕΒΕ ή όχι και τις διευκρινήσεις που αναζητούνται ως προς τα προβλεπόμενα για αγρότες κι όχι εμπόρους.

ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης