«Χαστούκι» Ομπάμα στον Ερντογάν


 - Δεν πάει στην ορκωμοσία. Θα τον αντιπροσωπεύσει ο δεύτερος στην ιεραρχία της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα, Τζες Μπέιλι.

Οι πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, διοχετευμένες από το περιβάλλον του εκλεγμένου προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα επισκεφθεί την Αγκυρα και θα παραστεί στην ορκωμοσία του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα αποδείχθηκαν ψεύτικες.



Η αμερικανική αντιπροσωπεία θα είναι πολύ υποβαθμισμένη και ειναι χαρακτηριστικό ότι τον πρόεδρο των ΗΠΑ θα αντιπροσωπεύσει ο δεύτερος στην ιεραρχία της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα, Τζες Μπέιλι.

Δεν θα συνοδεύεται από κανένα αξιωματούχο της Ουάσιγκτον ούτε από μέλη του Κογκρέσου, όπως συνηθίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα ο κ. Μπέιλι θα αναλάβει την αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια.

Η κίνηση αποτελεί «χαστούκι» στον Ερντογάν, ο οποίος διέρρεε ότι θα τον τιμήσουν με την παρουσία τους οι προέδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι γνωστό εάν θα παραστεί ο κ. Πούτιν.

Ο νέος πρόεδρος αντιμετωπίζει την εχθρότητα του αμερικανικού Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου επειδή ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον του Ασαντ, στη Συρία, κομπάζοντας ότι σε έξι μήνες ο πρόεδρος της χώρας θα ήταν παρελθόν.

Βεβαίως, ο κ. Ασαντ παραμένει στη θέση του και οι Αμερικανοί σκέφτονται σοβαρά να βομβαρδίσουν τους αντάρτες που μέχρι πρόσφατα υποστήριζαν και οι οποίοι έχουν ηττηθεί από τον Ασαντ.

Οι σχέσεις του κ. Ερντογάν με τον Πρόεδρο της Αμερικής είναι κάκιστες και το τέλος της φιλίας τους σημειώθηκε στις 16 Μαίου του 2013, όταν ο Ομπάμα απέρριψε την απαίτηση του τότε πρωθυπουργου της Τουρκίας για αποστολή χερσαίων αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία. Η πρόταση του χαρακτηρίστηκε “τρελλή” και απορρίφθηκε.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ