Επέλαση καταστροφικής κακοκαιρίας στην Ελλάδα


ΔΕΙΤΕ τα διαγράμματα των μοντέλων πρόγνωσης καιρού

Εάν επαληθευθεί η πρόγνωση για την ερχόμενη Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, όπως δημοσιεύσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά, στο Ιόνιο πέλαγος, στην Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα.



Ολόκληρο το κείμενο της νέας πρόγνωσης έχει ως εξής:Το γνωστό μοντέλο πρόγνωσης καιρού NASA, προειδοποιεί μέσω χαρτών του, για επέλαση καταστροφικής κακοκαιρίας που θα χτυπήσει την Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τον χάρτη πρόβλεψης που δίνει στην δημοσιότητα, ακραία καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσει μεγάλο μέρος της Ελλάδας, τα οποία σε ορισμένες περιοχές ίσως προκαλέσουν και καταστροφές αν δεν υπάρξει η απαραίτητη προσοχή.

Εμείς σας Greek-Weather.Org, σας προειδοποιούμε συνεχώς έτσι ώστε να είστε σε εγρήγορση, μιας και το κύμα αυτό της κακοκαιρίας, δεν θα είναι ένα απλό σύστημα καταιγίδων ή κοινός μπόρες, αλλά θα είναι ένα σύστημα καλά οργανωμένο, που θα είναι ικανό να δώσει πολλούς κεραυνούς, ισχυρό χαλάζι και κυρίως πολλά χιλιοστά βροχής.

 Μάλιστα, φαίνεται σε πολλές περιοχές της βόρειας, βορειοδυτικής Ελλάδας, να βρέξει όσο δεν έβρεξε τον τελευταίο μισό χρόνο. Είναι ένα καιρικό σύστημα το οποίο ήδη επηρεάζει την βόρεια και κεντρική Ευρώπη με ισχυρές καταιγίδες και το οποίο σύστημα θα κινηθεί προς την χώρα μας και έτσι θα τροφοδοτηθεί με αρκετή υγρασία, τόσο από την Αδριατική θάλασσα όσο και από το Ιόνιο και Αιγαίο πέλαγος.

Το μοντέλο NASA, δίνει τα πιο έντονα φαινόμενα, στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Δείτε και στην παρακάτω εικόνα, πόσο υψηλά ύψη βροχής δείχνουν τα διαγράμματα των μοντέλων πρόγνωσης καιρού.

Όπως παρατηρείτε, η κίνηση των γραμμών τα δείχνει όλα για το αναμένεται να συμβεί την ερχόμενη Τρίτη σε μεγάλο μέρος της χώρας μας, με τα φαινόμενα να είναι ακραία.

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ισχυρές καταιγίδες θα δεχτεί και η πόλη της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της Τρίτης.

Διαβάστε επίσης την προηγούμενη ανάρτησή μας ΕΔΩ

greek-weather.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης