Μισό δισ στην Ήπειρο την περίοδο 2014-20


Μισό δισεκατομμύριο ευρώ ,θα δοθεί στην Ήπειρο από το ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ) την περίοδο 2014-20 

Υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΣΕΣ (Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης-νέο ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2014-2020 και συνολικά στην Ελλάδα θα δοθούν 24,79 δισ. ευρώ. 



Από το παραπάνω ποσό, περίπου μισό δισ. θα δοθεί στην Ήπειρο, μέσω του νέου ΕΣΠΑ και των υπολοίπων κοινοτικών προγραμμάτων για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια. Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, παρουσιάστηκαν τα επτά (7) επιχειρησιακά προγράμματα πάνω στα οποία θα κινηθούν οι προτεραιότητες του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου.

Αυτά κατά σειρά είναι: 

-Η «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», όπου ο προϋπολογισμός ανέρχεται για την Ήπειρο στα 43,7 εκ. ευρώ,

-οι «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», προϋπολογισμού 130,8 εκ. ευρώ,

-η «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», προϋπολογισμού 74,3 εκ. ευρώ,

-η «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», η ενίσχυση των υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας, προϋπολογισμού 28,9 εκ. ευρώ και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, η κοινωνική ένταξη και

-η καταπολέμηση των διακρίσεων, προϋπολογισμού 41,9 εκ. ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου ΠΕΠ Ηπείρου ανέρχεται στα 325 εκατομμύρια ευρώ, όμως στα κονδύλια αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε άλλα 28 εκατομμύρια από το εκχωρημένο στην Περιφέρεια Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και 125 εκατομμύρια από το Ευρωπαικό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό να αγγίζει το μισό δισ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης