Ζητούν απεγκλωβισμό πολιτών από τη Λιβύη

Η φρεγάτα του ΠΝ «Σαλαμίς» 

Ο αριθμός των αιτημάτων προς την Ελλάδα για απομάκρυνση διά θαλάσσης εγκλωβισμένων από την Λιβύη μεγαλώνει συνεχώς τις τελευταίες ώρες. 

Η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού, που ήδη έχει σπεύσει στην περιοχή δεν αρκεί, καθώς μπορεί να μεταφέρει περίπου 100 άτομα, και για αυτό εξετάζεται η αποστολή και δεύτερου πλοίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη  φρεγάτα θα επιβιβαστούν το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, το μεγαλύτερο μέρος των ελλήνων πολιτών που βρίσκονται εκεί, πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και τρίτων χωρών. Αρκετοί πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου έφυγαν από τη Λιβύη τις προηγούμενες ημέρες με πρωτοβουλία των εταιρειών που εργάζονται.

Τα περισσότερα αιτήματα έρχονται από την κινεζική πλευρά και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ήδη επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η αποστολή στη Λιβύη, κατόπιν κινεζικού αιτήματος, πολιτικού πλοίου -και συγκεκριμένα του «Ελευθέριος Βενιζέλος»- για να απομακρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους εγκλωβισμένους πολίτες.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι για λόγους ασφαλείας το πολιτικό πλοίο θα πρέπει να συνοδεύεται από πολεμικό, χωρίς όμως προς το παρόν να επιβεβαιώνεται από κάποια επίσημη πηγή η λήψη της σχετικής απόφασης.


news.in.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ