Ματιές στο μέλλον


Πώς θα είναι ο κόσμος και τα σπίτια σύμφωνα με κορεάτες αρχιτέκτονες 

Έχετε φανταστεί πως θα είναι τα πράγματα σε ορισμένα χρόνια από τώρα; Αν δεν το έχετε κάνει εσείς, Κορεάτες αρχιτέκτονες φρόντισαν γι’ αυτό. Στη φετινή έκθεση Μπιενάλε στη Βενετία παρουσίασαν μια φουτουριστική εκδοχή του πλανήτη μας.



Το έκθεμα τους φέρει τον τίτλο «Προμήθειες για την Ουτοπία» και μας δίνει τη δυνατότητα να ρίξουμε ματιές στο μέλλον, στο πως θα είναι τόσο ο κόσμος γενικότερα, όσο και τα σπίτια κι όλα αυτά μέσα από τα μάτια τους.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν κτίρια, δομικές κατασκευές, κρεβάτια, ανεμογεννήτριες, ελικόπτερα νέας γενιάς, ενεργειακά συστήματα, ανεμογεννήτριες, ξενοδοχεία νέας τεχνικής, γέφυρες που πετούν στον αέρα, εναλλακτικά ενεργειακά συστήματα, καθώς και συγκροτήματα κατοικιών με τη μορφή κώνων, αλλά και κατοικίες μέσα ελικόπτερα, σύμφωνα με το Business Insider.

Το χαρακτηριστικό αυτών των σχεδίων είναι ότι οι εμπνευστές τους δεν βλέπουν μόνο την... digital μορφή του νέου κόσμου. Προσπαθούν να παντρέψουν την παράδοση της χώρας τους με ό,τι καινούργιο μέλλεται να ανακαλυφθεί και να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής του ανθρώπου.























 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ