"ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ" Vs ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ


Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Ο Μακρυγιάννης" και τον Εμπορικό Σύλλογο  Άρτας

Αφορμή; Οι εκδηλώσεις αδελφοποίησης των εμπορικών συλλόγων Άρτας και Τήνου, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων, την αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας θα πρέπει να συνοδεύσει στη Τήνο και να συμμετέχει ένα χορευτικό τμήμα.


Γι' αυτή την εκδήλωση κλήθηκαν να υποβάλλουν υποψηφιότητα τα χορευτικά τμήματα του Μακρυγιάννη και του Σκουφά, από τα οποία ύστερα από κλήρωση το ένα θα συνόδευε την αποστολή του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας στο Κυκλαδίτικο νησί της Τήνου.

Από το σημείο αυτό αρχίζει η διαμάχη....

Δείτε το πλήρες κείμενο του Μακρυγιάννη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα...  

"Εν όψει της εκπροσώπησης της Άρτας στην Τήνο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αδελφοποίησης του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, o Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» κλήθηκε και δήλωσε την πρόθεσή του να συμμετέχει με χορευτικό του τμήμα.

Επειδή υπήρχε πρόθεση συμμετοχής και του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ», και προκειμένου να γίνει επιλογή, ζητήθηκε από την Πρόεδρο του Συλλόγου μας να παραστεί μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου στην Παρασκευή, 26 Ιουνίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, σε κλήρωση ανάμεσα στους δυο Συλλόγους, που θα γινόταν στην οδό Σκουφά στο κατάστημα του κ. Λάμπρου Ιωάννη, Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας.

Στην κ. Καίτη Βρατσίστα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας που παραβρέθηκε για την κλήρωση, την ορισμένη ημέρα και ώρα στο κατάστημα του κ. Λάμπρου, ανακοινώθηκε από τον κ. Λάμπρου Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας πως δεν θα γίνει κλήρωση, και ότι αποφάσισαν να συμμετέχει ο «ΣΚΟΥΦΑΣ». Το ίδιο επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στην κ. Βρατσίστα που διαμαρτυρήθηκε, ο κ. Δημήτρης Χουλιάρας, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Κάλεσαν σε μια δήθεν κλήρωση, την οποία δεν τόλμησαν να πραγματοποιήσουν, γιατί είχαν αποφασίσει εκ των προτέρων. Οι ανοιχτές διαδικασίες που υποσχέθηκαν, έγιναν παιδαριώδεις δικαιολογίες για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Φυσικά η διαμαρτυρίας μας δεν έχει να κάνει με το Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» του οποίου τιμούμε το έργο και την ιστορία του, ούτε που δεκαπέντε χορευτές μας δεν θα πάνε στην Τήνο, να εκπροσωπήσουν την πόλη μας. Εξάλλου δεν τους λείπουν τα ταξίδια. Έχει σχέση με την έλλειψη σεβασμού, τη συμπεριφορά και τη μεθόδευση.

Λυπούμαστε ειλικρινά για το ήθος και την πρακτική τους, αλλά κυρίως για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το Σύλλογό μας, την προσφορά του, την συμβολή του στον πολιτισμό και την ανάδειξη του τόπου μας και της ιστορίας του.

Πρόκειται για εμπαιγμό και προσβολή του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συλλόγου, και φυσικά η συμπεριφορά τους προσβάλλει τους τετρακόσιους δεκαεπτά χορευτές μας και τους δασκάλους τους, τα μέλη μας και τα οκτακόσια (800) περίπου άτομα που περνούν κάθε βδομάδα την πόρτα του Συλλόγου μας για να διδαχθούν χορό, μουσική, θέατρο, ζωγραφική, σκάκι, κόσμημα, ραπτική, φωτογραφία και τόσα άλλα που ο Σύλλογός μας προσφέρει.

Προσβάλλει όλους, όσους μοχθούν αφιλοκερδώς και παρουσιάζουν στους συμπολίτες μας εκδηλώσεις, προσκαλούν και φιλοξενούν Συλλόγους από όλα τα μέρη της χώρας με κέρδος για την πόλη μας, παρουσιάζουν τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και σε άλλες χώρες.

Δυστυχώς φαίνεται όλα αυτά να τα αγνοεί ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας. Αλλιώς δεν εξηγείται η απαράδεκτη συμπεριφορά τους απέναντί μας.

Ας είναι λοιπόν το γεγονός αυτό η ευκαιρία προκειμένου να ενημερωθούν για το Σύλλογο, τις δράσεις του και την προσφορά του".

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Αξιώτη Δήμητρα
Η Γραμματέας Βλάχου Παρασκευή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης