Ιερέας διακόπτει το μυστήριο επειδή το παιδί αρνείται να βαπτιστεί


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 

Πλήθος σχολίων έχει προκαλέσει βίντεο που αναρτήθηκε μόλις χθες στο διαδίκτυο -και ήδη έχει ξεπεράσει τις 28.000 επισκέψεις- που δείχνει έναν ιερέα να διακόπτει το μυστήριο της βάπτισης ενός τρίχρονου κοριτσιού όταν αυτό αρνείται πεισματικά να βαπτιστεί. (ΒΙΝΤΕΟ)


 Στη διάρκεια της τελετής το παιδί εμφανίζεται εκνευρισμένο με την προοπτική της βάπτισής του γεγονός που κάνει τον παπά να το ρωτήσει ξανά και ξανά αν θέλει να βαπτιστεί. Όταν εκείνο αρνείται κατ' επανάληψη, ο ιερέας διακόπτει το μυστήριο υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να βαπτίσει κάποιον παρά τη θέλησή του.

 

Αν και οι γονείς της τρίχρονης Λυδίας αντιδρούν στην απόφαση του ιερέα, εκείνος παραμένει ανένδοτος. Βγάζει το πετραχήλι του και αποχωρεί αφήνοντας τους παρευρισκόμενους στα κρύα... της κολυμπήθρας.

Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube στις 25 Ιουνίου χωρίς περαιτέρω πληροφορίες για τον τόπο ή το χρόνο όπου γυρίστηκε, έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο ιερέας θα έπρεπε να τελέσει τη βάπτιση ενώ άλλοι συμφωνούν με την απόφασή του λέγοντας ότι ένα 3χρονο παιδί είναι αρκετά μεγάλο ώστε να εκφράσει την άποψή του για το μυστήριο.

Όπως αναφέρεται στα σχόλια κάτω από το βίντεο, τελικά η Λυδία βαπτίστηκε από άλλον ιερέα. 

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ