Κολύμπησε από Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα για τα αδέσποτα!


Η Nicole Tryfona κολύμπησε 18 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέχρι την Κέρκυρα για… καλό σκοπό! (Βίντεο)


 Όπως περιγράφει στο video που ανέβασε στο Youtube (20/06/14), η ενέργειά της αυτή είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο ώστε να προσφέρει χρηματική στήριξη στην οργάνωση «The Arc», η οποία περιθάλπει και φροντίζει αδέσποτα στην Κέρκυρα. 

Σύμφωνα με το... ρεπορτάζ, ο χρόνος που χρειάστηκε για να «καταπιεί» (και να δαμάσει) τα κύματα, ήταν κάπου 11,5 ώρες – non stop. Χοντρικά, δηλαδή, έξι φορές ο χρόνος που χρειάζεται ένα ferry – «παντόφλα» της γραμμής, προκειμένου να καλύψει απόσταση περίπου 30 χλμ..

Ο έξοχος κόπος της Νικόλ ήδη κάνει τη... βόλτα της στο youtube. Όλα, λέει, ξεκίνησαν πρόσφατα, ένα ωραίο πρωινό, στις 6 η ώρα, με «συντρόφους» στο εγχείρημα τον οδηγό ενός συνοδευτικού γιοτ κι έναν ναυαγοσώστη (Νίκος και Τάκης).

Δύο και κάτι ώρες αργότερα (8.13), μετά το πέρας της απαραίτητης προετοιμασίας, έπεσε η πρώτη η βουτιά, απ’ την ακτή της Θεσπρωτίας, με προορισμό το... απέναντι, της Κέρκυρας κι αφού κολυμπώντας στον υδάτινο δρόμο, άφησε πίσω της πλοία, γλαροπούλια σε φυσικούς, πέτρινους όγκους και δελφίνια, που πέτυχε μεσόστρατα και εξοβέλισε λεβέντικα απ’ το μυαλό, τη στιγμιαία, μονάχα, ανθρώπινη αμφιβολία του «μπορώ;»,σούρουπο, πια, απόγευμα, «έπιασε» Κορφούς, υπό το θερμό χειροκρότημα (μέχρι και... κανπογόνα και «κλάξον» επιστρατεύτηκαν για την υποδοχή) φίλων, δικών της ανθρώπων κι εκπροσώπων της «Κιβωτού».


 pamepreveza.gr - corfupress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης