Bατερλό για τους μαθητές Α’ Λυκείου


«Βατερλό» για χιλιάδες μαθητές αποδείχτηκαν οι εξετάσεις της πρώτης λυκείου που έγιναν με επιλογή των μισών θεμάτων από την λεγόμενη Τράπεζα Θεμάτων, καθώς -ενδεικτικά- το 20% των παιδιών κόπηκε στα Μαθηματικά, ενώ ακολουθούν τα Αρχαία. Οι μαθητές θα πρέπει να εξεταστούν ξανά τον Σεπτέμβριο για να μην επαναλάβουν την τάξη.


Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, σε ορισμένα λύκεια το ποσοστό αποτυχίας ανήλθε και στο 30% ή και στο 40%.

Βαθμολογητές αναφέρουν πως το πρόβλημα προήλθε από την επιλογή θεμάτων από την σχετική τράπεζα, καθώς οι μαθητές πιάστηκαν απροετοίμαστοι και δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν.

Τα μαθήματα στα οποία παρουσιάστηκαν οι χειρότερες επιδόσεις ήταν η Άλγεβρα, η Γεωμετρία, η Φυσική, η Χημεία και τα Αρχαία Ελληνικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος δήλωσε ότι όσες δυσλειτουργίες προέκυψαν θα αντιμετωπιστούν, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει απόφαση να δοθεί ειδική βαθμολογική οδηγία φέτος.

Σημειώνεται επίσης πως η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών κατήγγειλε πως ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας προέβη σε ευθεία παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών και συγκεκριμένα της Τράπεζας Θεμάτων δηλώνοντας πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων στο Υπουργείο, ενώ έδιναν άλλο στους μαθητές.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη.


nooz.gr


φώτο ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης