ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Συνελήφθη παιδίατρος για παιδική πορνογραφία!


Έμπειρος χρήστης ηλεκτρονικών υπολογιστών ο παιδίατρος…. Σκληρό υλικό εντόπισε η Δίωξη, η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τις δυνατότητες και τις γνώσεις του παιδιάτρου που συνελήφθη, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


Ο παιδίατρος, που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, σε κεντρική οδό των Ιωαννίνων, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της χρήσης και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ζήτησε κι έλαβε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί. 

Η είδηση έχει σοκάρει την πόλη των Ιωαννίνων αλλά και τον ιατρικό κόσμο.

Ο συγκεκριμένος παιδίατρος κατάγεται από τη Βουλγαρία και δραστηριοποιείται στα Γιάννινα από το 1999.
Μάλιστα είναι ένας από τους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΠΥ.
Η τοπική κοινωνία ρωτά επίμονα για τα στοιχεία της ταυτότητάς του, αλλά αυτά μπορούν να δημοσιοποιηθούν από την αστυνομία μόνο μετά από εντολή εισαγγελέα.
Από την έρευνα που έκανε το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ένα πλήθος υλικού στον υπολογιστή του παιδιάτρου. Τα περισσότερα αρχεία είναι κλειδωμένα με τρόπο μάλιστα που αποδεικνύει ότι ο χρήστης είχε πολλές και εξειδικευμένες γνώσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

Στην επίσημη ανακοίνωση που έδωσε η Αστυνομία σημειώνεται:
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη χθες (28.04.2014), στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 47χρονος αλλοδαπός, παιδίατρος, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, με σκοπό την εύρεση χρηστών που κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφία, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 47χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, πλήθος αρχείων «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας .

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.

Ο 47χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης