Αποσωληνώθηκε η Αμερικανίδα τουρίστρια


Αποσωληνώθηκε σήμερα η Αμερικανίδα τουρίστρια που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου τραυματισμένη από αυτοσχέδιο βεγγαλικό το βράδυ της Ανάστασης, στη Σαντορίνη. 


 Η γυναίκα, ηλικίας 51 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επαφή με το περιβάλλον και η κατάσταση της εμφανίζεται βελτιωμένη.

Χθες, η κυβέρνηση, μέσω της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, ενημέρωσε τον σύζυγο της γυναίκας ότι θα καλύψει όλα τα έξοδα νοσηλείας τους, αλλά και μεταφοράς και διαμονής των παιδιών τους, που προτίθενται να τους επισκεφθούν στην Ελλάδα.

Η σοβαρότητα της κατάστασης της γυναίκας αιφνιδίασε και τους θεράποντες ιατρούς, που δήλωναν ότι δεν συναντούν συχνά τέτοιου είδους τραυματισμούς. Οπως ανέφερε χθες ο χειρουργός του νοσοκομείου κ. Μανούσος Χριστοδουλάκης, η Αμερικανίδα έχει κάκωση στο παχύ έντερο με διάτρηση από τα θραύσματα της κροτίδας και περιτονίτιδα, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά.

Επίσης φέρει σοβαρά τραύματα στον γλουτό, στη μέση, στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματός της τα οποία ελέγχονται. «Είναι νέο άτομο. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες που διακομίσθηκαν από τη Σαντορίνη στο νοσοκομείο Ηρακλείου, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγός της, φέρουν τραύματα στα πόδια, ενώ ένας τουρίστας έχει τραύμα και στο μάτι. Δεν διατρέχουν κίνδυνο, ωστόσο θα παραμείνουν για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.

kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης