Γνωρίστε το υποκατάστατο αλατιού


Χρησιμοποιείται χωρίς πρόβλημα στο μαγείρεμα 

Πολλοί είναι εκείνοι που λόγω κάποιου προβλήματος υγείας, όπως υψηλή πίεση, κατακρατήσεις υγρών κ.ά., πρέπει να αποφεύγουν το αλάτι.


Σε αυτές τις περιπτώσεις, πέρα από μπαχαρικά, αρωματικά και μυρωδικά, μια καλή εναλλακτική για να δώσουμε γεύση στο φαγητό μας είναι το υποκατάστατο αλατιού.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για αλάτι που περιέχει μικρότερα ποσά νατρίου. Το νάτριο είναι το συστατικό εκείνο του αλατιού, του οποίου η πρόσληψη πρέπει να περιορίζεται στα άτομα που προσέχουν. Αντί γι’ αυτό έχει προστεθεί κάλιο, ένα συστατικό που βοηθάει την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Ανάλογα με την περιεκτικότητα σε κάλιο, υπάρχει το υποκατάστατο σε συσκευασία με πράσινο καπάκι και αυτό με καφέ καπάκι.

Το καφέ δεν είναι σχεδόν καθόλου αλμυρό και περιέχει πολύ λίγο νάτριο και πολύ κάλιο. Το υποκατάστατο με το πράσινο καπάκι αποτελεί μια ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα στο κλασσικό αλάτι και το «καφέ» και είναι αυτό που συνήθως συστήνεται στους περισσότερους.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι το υποκατάστατο αλατιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα και στο μαγείρεμα.



Πηγή: neadiatrofis.gr
 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ