"Το παιδί μοιάζει στον... Τάκη, τον σύζυγο της αδελφής σου που σου άρεσε"


Εκείνη του ανήγγειλε το ευχάριστο γεγονός πως έμεινε έγκυος με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά εκείνος της ζήτησε διαζύγιο, καθώς δεν είχε δώσει ποτέ και σε κανέναν δικό του γενετικό υλικό! 


Σκανδαλώδεις διαστάσεις παίρνει η δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε γόνο πλούσιας πολιτικής οικογένειας από την Κηφισιά και τη σύζυγό του, η οποία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Μόνο που, όπως ισχυρίζεται ο άντρας, δεν είναι δικό του, αφού μοιάζει εξωτερικά με τον «Τάκη», τον σύζυγο της αδελφής της γυναίκας του!

Στις αγωγές και τις μηνύσεις που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές περιγράφονται «εξωπραγματικές» καταστάσεις, αφού -ούτε λίγο ούτε πολύ- εκείνη φτάνει στο σημείο ακόμη και να τον κατηγορεί πως με δική του συναίνεση έγινε λήψη γενετικού υλικού από τον γαμπρό της, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η εξωσωματική! Ωστόσο, από την πλευρά του ο πλούσιος γόνος τα αρνείται όλα αυτά, ενώ κατηγορεί την εν διαστάσει σύζυγό του πως από την αρχή της σχέσης τους είχε βάλει στόχο -μαζί με την οικογένειά της- τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του.

Οπως αναφέρει ο εύπορος 48χρονος στο σύντομο ιστορικό της σχέσης του με την πρώην σύντροφό του, όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2003, όταν το ζευγάρι πήρε την απόφαση να τελέσει τον θρησκευτικό γάμο του σε εκκλησία του Χαλανδρίου.

«Στον γάμο καταλήξαμε με διαφορετικά κίνητρα και προσδοκίες, κυρίως δεδομένων των ασθενειών από τις οποίες πάσχω και του ύψους των μηνιαίων κατ' εκείνο τον χρόνο εισοδημάτων μου. Για μεν εμένα η πρώτη των αντιδίκων ήταν ένας κοντινός μου άνθρωπος, στο πρόσωπο της οποίας είχα πιστέψει ότι θα έβρισκα έναν σύντροφο και συμπαραστάτη για τις καθημερινές μου δυσκολίες, σωματικές και ψυχολογικές.

Για εκείνην, η οποία τότε ήταν ήδη 33 ετών, ο γάμος μας θα της εξασφάλιζε ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα, ώστε να σταματήσει να εργάζεται, και μια ομαλή οικογενειακή ζωή με μια οικογένεια με σημαντική περιουσία και κοινωνική αναγνώριση» εξηγεί ο πλούσιος γόνος που περιέγραψε την κακή κατάσταση της υγείας του για την οποία ήταν ενήμερη η 44χρονη σήμερα πρώην σύζυγός του, αρκετό διάστημα πριν από τον γάμο τους.

«Οι ασθένειες από τις οποίες πάσχω και δεν μου έχουν επιτρέψει τη φυσιολογική ένταξή μου στην κοινωνική ζωή είναι το σπαστικό ραιβόκρανο και η δυσαρθρία. Ο μεν πρώτος όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει μυϊκό σπασμό, ο οποίος μπορεί να είναι προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και προκαλεί περιορισμό στη λειτουργικότητα της περιοχής του αυχένα μου και λόγω των συνεπειών αυτού τραυματισμό των νεύρων. Η δε δυσαρθρία μού στερεί τη δυνατότητα της ευχερούς ομιλίας και επικοινωνίας».

Ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή


Προκειμένου ο 48χρονος να φωτίσει όλα τα σημεία της έγγαμης ζωής του με τη 44χρονη, δεν δίστασε να αναφερθεί ακόμη και στην ερωτική τους ζωή που, σύμφωνα με εκείνον, ήταν ανύπαρκτη από τον Ιούλιο του 2005, κάτι που ενισχύει τους ισχυρισμούς του πως το παιδί που γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 δεν είναι δικό του.

«Ηδη από την αρχή του έγγαμου βίου μας δεν είχαμε συχνές ερωτικές επαφές, ήτοι συνευρισκόμαστε ερωτικά περί τις δύο-τρεις φορές ετησίως. Από το καλοκαίρι του 2005, πλην των λοιπών προβλημάτων στον γάμο μας, αρνιόταν επίμονα να έρθουμε σε ερωτική επαφή, ενώ παράλληλα είχε σταματήσει να ενδιαφέρεται για την προσωπική της υγιεινή, προφανώς για να με απομακρύνει σεξουαλικά!» αναφέρει.

Ο άνδρας εξηγεί πως η τότε σύζυγός του, προφασιζόμενη βιασύνη λόγω της ηλικίας της και λόγω του γεγονότος ότι είχε κάνει στο παρελθόν αφαίρεση της μιας ωοθήκης της, του ζήτησε να κάνει εξετάσεις σπέρματος και κατόπιν να προβούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση προκειμένου είναι σίγουροι ότι θα τεκνοποιήσουν.

«Οι εξετάσεις μου αυτές έδειξαν ότι το σπέρμα μου είναι απόλυτα υγιές, πλην όμως περιορισμένης κινητικότητας... Τη 17η Ιανουαρίου 2006, η αντίδικος προσκόμισε στην οικία μας δύο έντυπα της κλινικής (αναφέρει όνομα πασίγνωστου νοσοκομείου) συμπληρωμένα χειρόγραφα από την ίδια και μου τα προώθησε για υπογραφή μαζί με άλλα έγγραφα, εξηγώντας μου απατηλώς ότι αφορούν την εκδήλωση σχετικής πρόθεσής μας να προχωρήσουμε σε ομόλογη εξωσωματική γονιμοποίηση, χωρίς να μου δώσει ούτε την ευκαιρία να λάβω γνώση του περιεχομένου τους.

Τα έγγραφα αυτά τα υπέγραψα στην οικία μας, χωρίς ποτέ να μεταβώ σε καμία κλινική και χωρίς να έρθω σε επαφή με κανέναν ιατρό, πλην των εξετάσεων σπέρματος στις οποίες είχα προβεί στο παρελθόν σε άλλη κλινική».

«Το αγοράκι μοιάζει στον Τάκη, τον σύζυγο της αδελφής σου, που σου αρέσει»

Με την υπογραφή των σχετικών εγγράφων ο 48χρονος, όπως αποκαλύπτει, νόμιζε πως απλώς δήλωνε τη συγκατάθεσή του σε μια μελλοντική διενέργεια εξωσωματικής γονιμοποίησης και τίποτε περισσότερο, αφού δεν κλήθηκε ποτέ και από κανέναν να παραχωρήσει γενετικό υλικό. Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και όσοι βρίσκονταν μαζί του έπεσαν από τα σύννεφα, όταν άκουσαν από την τότε σύζυγό του ότι είναι έγκυος και περιμένει παιδί.

«Περί το Πάσχα του 2006, η πρώτη των αντιδίκων με ενημέρωσε με περισσό θράσος ότι επρόκειτο να φέρει στον κόσμο το παιδί που θα αποκτούσαμε από τη δήθεν πετυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση στην οποία είχε τάχα υποβληθεί. Ο γεννηθείς στις 29-9-2006 είχε εμφανώς διαφορετικά κληρονομικά βιολογικά χαρακτηριστικά από τα δικά μου».

Οι συγγενείς


Σχετικά για την ανύπαρκτη ομοιότητά του με το νεογέννητο, ο γόνος της πλούσιας οικογένειας από την Κηφισιά αναφέρει πως εκτός από τον ίδιο, το είχαν καταλάβει και αρκετά συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, τα οποία τον κορόιδευαν.

«Είχα γίνει ο περίγελος όλης της οικογένειας, οι οποίοι με κορόιδευαν ισχυριζόμενοι ευθαρσώς ότι το παιδί της μοιάζει του Τάκη, δηλαδή, του άνδρα της αδελφής της συζύγου μου. Επιπλέον, εισερχόμενος μια ημέρα στην οικία μας άκουσα την αντίδικο να λογομαχεί με την αδελφή της, διότι, όπως φώναζαν, η σύζυγός μου είχε δηλώσει ότι της αρέσει ο γαμπρός της, ο Τάκης. Παρομοίως, κάποια άλλη μέρα άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τη μητέρα της αντιδίκου να της λέει πως όλοι ξέρουν ότι το μωρό είναι του Τάκη, με τον οποίο άλλωστε γνώριζα πολύ καλά ότι διατηρούσε ερωτική σχέση στο παρελθόν (περί το 1995)».

Από τότε, ο 48χρονος προσπαθεί να βρει το δίκιο του μέσα στις δικαστικές αίθουσες, αφού η πρώην σύζυγός του όχι μόνο δεν του δίνει το διαζύγιο που τόσο επιθυμεί, αλλά του ζητεί και μηνιαία διατροφή, ύψους 12.000 ευρώ, αφού -όπως ισχυρίζεται- το παιδί το απέκτησε έπειτα και από δική του συναίνεση στην παραχώρηση σπέρματος από τον Τάκη.

«Κατέθεσαν ότι είμαι ανίκανος να αποκτήσω τέκνα με οποιονδήποτε τρόπο και ότι γι΄ αυτό τον λόγο δήθεν ζήτησα από τον σύζυγο της αδελφής της να μου παραχωρήσει ποσότητα δικού του σπέρματος, το οποίο δήθεν εμφάνισα στην κλινική (αναφέρει όνομα νοσοκομείου) και κατέθεσα σαν να ήταν δικό μου. Ο ισχυρισμός αυτός είναι απολύτως ψευδής, άκρως συκοφαντικός, ακατάληπτος και αντιβαίνων σε οποιαδήποτε κοινή λογική, καθώς και τους κανόνες της τέχνης και επιστήμης».

«Ουδέποτε συναίνεσε εγγράφως»

ΜΑΛΙΣΤΑ, όπως εξηγεί στην «Espresso» η δικηγόρος του 45χρονου Γιάννα Παναγοπούλου, που μαζί με τον δικηγόρο Δημήτρη Βιδάκη έχουν αναλάβει να δώσουν ένα τέλος στη δικαστική αυτή περιπέτεια του εντολέα τους, είναι από εκείνες τις νομικές υποθέσεις, οι οποίες στην κοινή γνώμη ηχούν ως προϊόν επιστημονικής φαντασίας:

 «Η συγκεκριμένη δικαστική περιπέτεια είναι μακροχρόνια και περιλαμβάνει διαφορές αστικής και ποινικής φύσεως, με αγωγές και μηνύσεις εκατέρωθεν των μερών. Ο εντολέας μας ισχυρίζεται ότι ουδέποτε συναίνεσε ο ίδιος εγγράφως ή εξωτερίκευσε τη βούλησή του, ώστε να προβεί η σύζυγός του σε τεχνητή γονιμοποίηση με γενετικό υλικό που "δανείστηκε" από τον άνδρα της αδελφής της, δηλαδή, τον γαμπρό της.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το παιδί αυτό είναι καρπός εξωσυζυγικής σχέσης της συζύγου του και αρνείται να αποδεχτεί ότι συναίνεσε στην ιατρική υποβοηθούμενη τεχνητή αναπαραγωγή. Πρόκειται για έναν σκληρό δικαστικό αγώνα και εμείς, ως πληρεξούσιοι δικηγόροι, πασχίζουμε ώστε να λάμψει η αλήθεια, να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και εντέλει να επέλθει ισορροπία στις σχέσεις των δύο μερών, οι οποίες στην παρούσα είναι τεταμένες».
madata.gr - Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ