Ο ομαδικός γάμος των Κινέζων στην Κρήτη - ΒΙΝΤΕΟ


Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, στο φρούριο της Απτέρας στα Χανιά, αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με φόντο την "θάλασσα της Αγάπης", όπως αποδίδεται στην Κινεζική γλώσσα το Αιγαίο, τα 16 ζευγάρια από την Κίνα που ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να παντρευτούν στη Κρήτη.


Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, οι όρκοι που μοιράστηκαν τα ζευγάρια μεταξύ τους ήταν συγκινητικοί.

"Σήμερα εδώ ενώπιον της θάλασσας και του ουρανού ανταλλάσουμε όρκους αιώνιας αγάπης.
Υπόσχομαι για πάντα να σου κρατάω το χέρι, στην υγεία και στην αρρώστεια. Υπόσχομαι να είμαι μαζί σου στο μακρύ ταξίδι που λέγεται ζωή, ανταλλάσω μαζί σου όρκους αιώνιας αγάπης. Θα είμαι για πάντα μαζί σου μέχρι ο θάνατος να μας χωρίσει"...


ΦΩΤΟ από το FlashNews
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Η τελετή ξεκίνησε με την παρουσίαση της Κινεζικής αποστολής, από γνωστή παρουσιάστρια της κινεζικής τηλεόρασης.
"Η Ελλάδα είναι η μητέρα πάρα πολλών μύθων που η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Η Ελλάδα από μόνη τη ς είναι ένας μύθος και τα ζευγάρια που ήρθαν εδώ σήμερα γνωρίζουν αρκετά από την ιστορία της" είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ένα βίντεο του CretaPost από την γαμήλια τελετή:




Τα ζευγάρια παρατάχθηκαν το ένα πίσω από το άλλο. Από πίσω τη "γαμήλια πομπή" ακολούθησαν οι επίσημοι των Κινέζων και των Ελλήνων. Κοινό και χωριανοί παρέμειναν έξω από το φρούριο και υποδέχτηκαν τα ζευγάρια. Οι λυράρηδες οδήγησαν τους νεόνυμφους προς το κάστρο ανάμεσα από τους Κρητικούς, οι οποίοι πέταξαν ροδοπέταλα στους νεόνυμφους.

Έξω από το κάστρο περίμεναν οι ιέρειες για να οδηγήσουν την πομπή μέσα το κάστρο στο χώρο της τελετής. Οδήγησαν τα ζευγάρια στη θέση τους και κάλεσαν τους Δήμαρχο Χανίων κ Μανώλη Σκουλάκη και Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ Απόστολο Βουλγαράκη κ.α για να εκφωνήσουν τους λόγους τους και να γίνει η ανταλλαγή των δώρων μεταξύ των επισήμων.

Ο τελετάρχης διάβασε έναν ευχετήριο λόγο και οι ιέρειες οδήγησαν με τη σειρά τους κάθε ζευγάρι στο κέντρο της τελετής όπου τους περιμένει η πρωθιέρεια για να τους δώσει το διαμαντένιο δαχτυλίδι και το ειδικό ποτήρι HeiZin για να πιούν από κοινού το κρασί. Στη συνέχεια αντάλλαξαν όρκους αγάπης, υπέγραψαν τα ενθύμια και πήραν τα δώρα τους.

newsit.gr

 http://static.in.gr/webstatic/8AB36E146B968DA234D52B64D466DE7C.jpg

Φωτο ΑΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης