Δήλωση της Λίτσας Κιτσαντά, υποψήφιας δημάρχου Αρταίων με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.


Αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη να μπω επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»

Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον Ηλία Καραμπίκα, με τον οποίο έχουμε δώσει από κοινού μεγάλους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην περιοχή μας. Η εποχή όμως, τα καλέσματά της, οι απαιτήσεις της, οι ανάγκες της κοινωνίας και το πώς εμείς πρέπει να τις εκφράσουμε, αποτέλεσαν τις βασικές μου σκέψεις και αποδέχθηκα αμέσως την πρόταση της Δημοτικής Αλλαγής, να τεθώ επικεφαλής της. 


Η Δημοτική Αλλαγή δεν είναι μια ευκαιριακή προεκλογική συνάντηση, που βάζει στόχο με βάση προσωπικές και μικροπολιτικές επιδιώξεις. Είναι μια δημοτική παράταξη, που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της και έχει αλλάξει τα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής από το 1998, που συγκροτήθηκε, ως Κίνηση Πολιτών με επικεφαλής το Βασίλη Γιολδάση σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (1998 και 2002) και στη συνέχεια ως Δημοτική

Αλλαγή με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη (2006 και 2010). Κι αυτό για μένα αποτελεί εξαιρετική τιμή να είμαι σήμερα επικεφαλής μιας παράταξης, στης οποίας την ιδρυτική συνέλευση το 1998 μετείχα με πάρα πολλούς ενεργούς πολίτες, που άλλοι σήμερα βρίσκονται μαζί μας, ενώ άλλοι έχουν φύγει από τη ζωή. Τη διαδρομή αυτής της παράταξης την γνωρίζει όλη η Άρτα. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της έβαλε στο επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες. Ήρθε σε σύγκρουση με καθεστηκυίες αντιλήψεις και συμφέροντα.

Και γι' αυτό χαίρει της εκτίμησης των αρτινών πολιτών, ακόμα και όσων μέχρι σήμερα δεν μας είχαν εμπιστευτεί την ψήφο τους. Σήμερα πάμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα μπροστά. Να περάσει ο Δήμος της Άρτας στα χέρια των πολιτών, των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, αυτών που πλήττονται περισσότερο.

Μπαίνουμε σε αυτή τη μάχη όχι για να εξασφαλίσουμε πολιτικό ρόλο και αξίωμα, αλλά γιατί πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις, που δεν αντέχουν άλλο, που θέλουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, που θέλουν έναν Δήμο για όλους και για όλες. Ζούμε σε μια μικρή πόλη και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.

Είναι γνωστή και δημόσια η πολιτική και κοινωνική διαδρομή μου. Με γνώμονα τις αξίες, τις ιδέες και τις αρχές μου για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, ίσα δικαιώματα για όλους, πρόσβαση στα δημόσια κοινωνικά αγαθά απ' όλους, μπαίνω και σε αυτή την εκλογική μάχη. Και θα την κερδίσουμε όλοι και όλες μαζί. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στο λαό της περιοχής μας. Για να κάνουμε το Δήμο δημοκρατικό, συμμετοχικό, διαφανή.

Για να σταθεί ο Δήμος κοντά σε όλους όσους έχουν τσακίσει η κρίση και τα μνημόνια. Βάζουμε μπροστά ένα σχέδιο για διαβίωση με αξιοπρέπεια όλων των συμπολιτών μας. Θέλουμε ο Δήμος να έχει ισχυρή φωνή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Φτιάχνουμε το Δήμο της Αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας. Αντισταθήκαμε και θα αντισταθούμε στα συμφέρονται και τη διαπλοκή. Αντισταθήκαμε και θα αντισταθούμε σε πελατειακές πρακτικές. Αντισταθήκαμε και θα αντισταθούμε σε παλαιοκομματικές νοοτροπίες.

Ερχόμαστε για να φυσήξει ένας νέος αέρας αλλαγής και στα δημοτικά πράγματα της Άρτας. Μια αναγκαία μεγάλη ανατροπή και αλλαγή, που έχει ανάγκη και η περιοχή μας. Δεσμευόμαστε, ότι δεν θα προδώσουμε τις προσδοκίες των αρτινών, που βλέπουν τη δική μας παράταξη ως τη μοναδική λύση και ελπίδα.

Τους καλούμε να έρθουν μαζί μας, να κάνουμε τους επόμενους δύο μήνες την Άρτα ένα μεγάλο εργαστήρι δουλειάς και δημιουργίας, με προτάσεις και ιδέες, με συμμετοχή και ενεργοποίηση. Στην παράταξή μας μετέχουν άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Και είναι όλοι τους εδώ. Η γνώση τους είναι απαραίτητη. Έρχονται μαζί μας και άλλοι. Άνθρωποι με αταλάντευτη κοινωνική διαδρομή και προσφορά.

Η Δημοτική Αλλαγή είναι το σημείο συνάντησης των κινημάτων, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης, του κόσμου της δουλειάς, των απολυμένων, των άνεργων, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των νέων. Είμαστε όλοι εδώ με τις προτάσεις μας για την Άρτα της ανατροπής, για την Άρτα που θα περάσει στη νέα εποχή, η οποία κοντοζυγώνει. Είμαστε εδώ, όχι για να διευκολύνουμε ένα πολιτικό σχέδιο. Είμαστε εδώ για να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή. Για να ακουστεί η φωνή της Άρτας δυνατά.

Έχουμε τσακιστεί και κουραστεί από την κρίση οι περισσότεροι. Μας μένουν δύο μήνες δουλειάς για ν' ανοίξουμε έναν καθαρό δρόμο στην κοινωνία μας. Η αυτοδιοίκηση να επιστρέψει ως σημαντικό εργαλείο στα χέρια της κοινωνίας, που θέλουμε να ξανασηκωθεί όρθια. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Τώρα έφτασε η στιγμή αυτής της μεγάλης αλλαγής. Αυτής της μεγάλης ανατροπής! Και θα την πετύχουμε όλες και όλοι μαζί. Προχωράμε λοιπόν, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Θα νικήσουμε!

 Άρτα, 18/3/2014
Λίτσα Κιτσαντά
Υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ