Σύσκεψη στην ΠΕ Άρτας για το νομοσχέδιο που προβλέπει την πώληση της ΔΕΗ


Σκληρές δηλώσεις Καχριμάνη για την πώληση των υδροηλεκτρικών

Ως εθνικό και μείζονος σημασίας χαρακτηρίστηκε το θέμα των ενεργειακών υποδομών της χώρας μεταξύ των οποίων και αυτές των υδροηλεκτρικών φραγμάτων της Άρτας, που εντάσσονται στην «μικρή» προς πώληση ΔΕΗ, στην σύσκεψη που έγινε χθες Τετάρτη 19 Μαρτίου το μεσημέρι στην Περιφερική Ενότητα και όπου αποφασίστηκε μέσω σχετικού ψηφίσματος να ζητηθεί η απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου.


Στην πρόσκληση που η Περιφερειακή Ενότητα απηύθυνε για την σύσκεψη με αφορμή το νομοσχέδιο που προβλέπει την πώληση 11 συνολικά ενεργειακών υποδομών ανάμεσα στις οποίες και εκείνες της ΔΕΗ στην Άρτα, ανταποκρίθηκαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος, Αλέξανδρος Καχριμάνης, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου στις εκλογές του Μαΐου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γάλλιος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας Φιλιππιάδας Ν. Γκίζας, από τους Δήμους του νομού παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Αρταίων Γρ. Βλάρας και Νικ. Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, ο πρόεδρος ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου Π. Τσιρογιάννης, καθώς επίσης παρόντες ήταν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ι. Κατέρης, Ι. Παπαγιάννης, (Θεοδωριάνων) Ι. Παπαγιάννης (Κορωνησίας), η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια με τον συνδυασμό του κ. Καχριμάνη στις επικείμενες εκλογές Αναστασία Σίμου, εκπρόσωποι των εργαζομένων στις μονάδες της ΔΕΗ, καθώς και αντιπροσωπεία της νομαρχιακής συντονιστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ.

 http://www.ixotisartas.gr/newspaper/images/stories/NEA2/syskepsh_fragma_2014_3os_oloi.jpg

Στην συνάντηση δεν παραβρέθηκαν οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, κάτι που καταδείχθηκε με ερωτήσεις των παρισταμένων, στις οποίες ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς που είχε την πρωτοβουλία και τον συντονισμό της διαδικασίας διαλόγου, απάντησε, λέγοντας ότι «όλοι έχουν προσκληθεί».

Αυτό, βέβαια δεν λειτούργησε κατευναστικά ως προς τα δυσμενή σχόλια. Μεταξύ αυτών κάποιοι ανέφεραν «Ας έρχονταν και ας έλεγαν ότι συμφωνούν», ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού στην τοποθέτησή του, επισήμανε πως «Κανείς δεν θέλει να περάσει στην ανεργία από πλευράς των βουλευτών οπότε να είστε σίγουροι ότι θα το ψηφίσουν», κι επομένως συνέστησε στους συνδαιτυμόνες της συνάντησης να είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, όσο και η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη ζήτησαν να ακούσουν πρώτα τον Κ. Κωνσταντίνου, εκπρόσωπο των Εργαζομένων προς ενημέρωση όλων για το επίμαχο θέμα και έπειτα να τοποθετηθούν, όπερ και εγένετο.

Μάλιστα η μεταξύ τους συμφωνία για τη σειρά τοποθετήσεων, έδωσε εικόνα πολιτικού πολιτισμού, καθόσον πρώτος ο κ. Καχριμάνης ζήτησε να τοποθετηθεί η βουλευτής, ενώ η κ. Γεροβασίλη στην συνέχεια σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την πλευρά της για την τήρηση της σειράς.

Τέλος τηρήθηκε το πρωτόκολλο και η κ. Γεροβασίλη μίλησε πρώτη τοποθετώντας το ζήτημα στην βάση του ξεπουλήματος που έχει ξεκινήσει για τη χώρα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την γενικότερη στόχευση άλλων κρατών της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας για αύξηση των ενεργειακών υποδομών και αποθεμάτων της, κάτι που πέρασε μέσα από το πρώτο μνημόνιο, εν προκειμένω. «Δεν αισθάνθηκα καμία έκπληξη, στην είδηση αυτού του νομοσχεδίου, αφού είναι γνωστό ότι αποτελεί δέσμευση του πρώτου μνημονίου. Κι όταν εμείς λέμε όχι στα μνημόνια αυτό ακριβώς εννοούμε. ¨Όχι στην πώληση των ενεργειακών υποδομών της χώρας, όχι στην πώληση του νερού που είναι ζωή, όχι στην πώληση της ζωής μας λοιπόν».

Ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης παίρνοντας το λόγο ανακοίνωσε πως το θέμα δεν είναι μόνο ζήτημα της Ηπείρου, αλλά είναι εθνικής και υψίστης σημασίας. Ανακοίνωσε ότι απασχόλησε την Ένωση Περιφερειών και όπου υπήρξε ομόφωνη απόφαση κατά του νομοσχεδίου και της οποιαδήποτε πώλησης υποδομής της ΔΕΗ, είτε λιγνιτοπαραγωγής είτε μονάδας υδροηλεκτρικής και κάθε μονάδας παραγωγής ενέργειας που, όπως είπε - δημιουργήθηκε από το αίμα του ελληνικού λαού μετά τον Εμφύλιο και έστησε στα πόδια τη χώρα και το ελληνικό κράτος».

Περισσότερα: ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ