Συναγερμός για τη λύσσα μετά το κρούσμα στη γειτονιά μας


Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκαν από σήμερα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος λύσσας σε περιοχή της Π.Ε. Τρικάλων

Παράλληλα αρχίζει νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων, καθώς επίσης και η τοποθέτηση, σε συνεργασία με τη Θηροφυλακή, ενημερωτικών - προειδοποιητικών πινακίδων σε περιοχές που γειτνιάζουν με την Π.Ε. Τρικάλων.


Δημόσια έκκληση για την άμεση έναρξη των εμβολιασμών απεύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

"Θέλω να θέσω όλους προ των ευθυνών, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη λύσσα, που βρίσκεται πλέον πολύ κοντά μας. Ήδη ανιχνεύτηκε λύσσα στην περιοχή Περτουλίου και Πύλης Τρικάλων. Καταλαβαίνετε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα νέα μέτρα, τα οποία σε πρώτη φάση αφορούν τους Νομούς Ιωαννίνων και Άρτας και τμήμα του Νομού Πρέβεζας.

Ζητώ από όλο τον κόσμο να εμβολιάσουν τα ζώα τους, ξεκινώντας πρώτα από τους σκύλους (ποιμενικούς - κατοικίδιους) και από τους Δήμους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των αδέσποτων. Στη συνέχεια πρέπει να γίνει εμβολιασμός και των άλλων κατοικίδιων.

Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή σε όσους δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, οι οποίοι πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα, γιατί η λύσσα έχει μεταφερθεί στην ενδοχώρα από τα Βαλκάνια. Πρέπει επίσης να αντιληφθούν όλοι ότι η αποτελεσματική πρόληψη, απαιτεί συνεργασία δημοσίων φορέων, δήμων και ιδιωτών".

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ