Επίσκεψη Τσιρογιάννη σε "Σκουφά" & "Μακρυγιάννη"


Πρόταση Χρήστου Τσιρογιάννη: «Να ενωθούν όλοι οι Σύλλογοι υπό την αιγίδα του Δήμου για να έχουμε άθροισμα δυναμικότητας και προβολής»

«Σκουφάς» και «Μακρυγιάννης» ήταν οι δύο πολιτιστικοί σύλλογοι που επισκέφθηκε ο Χρήστος Τσιρογιάννης και η υποψήφια δημοτική ομάδα του, στο πλαίσιο των συνεχόμενων επαφών του επικεφαλής με τους φορείς της πόλης μας. 


 Εκεί ενημερώθηκαν από τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε Σύλλογο, ενώ συζητήθηκαν οι προτάσεις τους για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης γενικότερα, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό.

 Ο κος Τσιρογιάννης δήλωσε εξαρχής πόσο σημαντικό έργο επιτελούν και οι δύο Σύλλογοι στην τοπική κοινωνία, ενισχύοντας και αναδεικνύοντας τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας, δημιουργώντας μια πολιτιστική κληρονομιά ανάλογη της ιστορίας της πόλης μας. Ο κος Τσιρογιάννης δεσμεύτηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό των Συλλόγων, σημειώνοντας πως αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο αλλά και για όλη την παράταξη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου για τον πολιτισμό.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος προχώρησε περισσότερο, προτείνοντας μάλιστα να ενωθούν όλοι οι Σύλλογοι υπό την αιγίδα του Δήμου, ώστε να πραγματοποιούνται πιο ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε κάθε επιμέρους τομέας του πολιτισμού, προσφέροντας πλούσιο έργο στους δημότες κάθε ηλικίας αλλά και στους επισκέπτες της πόλης.

Ο πρόεδρος του «Σκουφά» Γιάννης Κουτσούμπας έθεσε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν το Σύλλογο. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα κτιριακά προβλήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η αίθουσα εκδηλώσεων έχει να ανακαινιστεί από την κατασκευή της και πως μέχρι σήμερα γίνονται ανά διαστήματα επιδιορθώσεις. Σημείωσε ωστόσο πως εκπονείται μελέτη μέσω του ΕΣΠΑ για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της αίθουσας εκδηλώσεων.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και με τη συντήρηση του Λαογραφικού Μουσείου, δίπλα στο ιστορικό γεφύρι, αλλά και της «Γαρουφαλείου Στέγης», απέναντι από τον Ι.Ν. της Παρηγορήτριας, και για το λόγο αυτό ζητούν τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής. Ιδιαίτερα σοβαρό όμως για το Σύλλογο είναι να βρεθούν χώροι στέγασης της Φιλαρμονικής και της Βιβλιοθήκης.

 Εμφάνιση μακρυγιαννης.JPG

Η Πρόεδρος του «Μακρυγιάννη» Μιμίκα Αξιώτη υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των φορέων. Τόσο των συλλόγων μεταξύ τους όσο και των συλλόγων με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Η ίδια αναφερόμενη στις δραστηριότητες του Συλλόγου τόνισε ότι λειτουργούν 46 τμήματα, που εκτός από το χορό αφορούν χορωδίες, θέατρο, ζωγραφική, σκάκι κλπ. Σημείωσε ακόμη πως στην αίθουσα εκδηλώσεων πρέπει να γίνουν κάποιες επιδιορθώσεις (αντικατάσταση καθισμάτων, ηχομόνωση, σκηνή) ενώ πρότεινε τη δημιουργία ενός πνευματικού κέντρου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Αξιώτη «έχουμε συνηθίσει την πόλη και δεν την βλέπουμε όπως πρέπει», μιλώντας ταυτόχρονα για το τι πρέπει να γίνει σε επίπεδο πολιτιστικών παρεμβάσεων αλλά και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Υπογράμμισε πως είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των φορέων, πόσο μάλλον των πολιτιστικών συλλόγων, συμφωνώντας πως «υπό την ομπρέλα του Δήμου μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα».

Ο κος Τσιρογιάννης ευχαρίστησε τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και δήλωσε πως «η αναβίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας με ποικίλα δρώμενα που θα μπορούσαν να λαμβάνουν χώρα καθ΄όλη τη διάρκεια τους έτους είναι μεγίστης σημασίας, διότι οι πολιτιστικές ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου είναι ουσιαστικά η ταυτότητά του».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης