Μείωση εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες


Πώς θα πληρώνουν έως 540 ευρώ λιγότερα το χρόνο 

 Από 240 έως 540 ευρώ τον χρόνο θα εξοικονομήσουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες επιλέξουν να υπαχθούν σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, για να μειώσουν το ποσό των καταβαλλόμενων εισφορών.


Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ έχουν δικαίωμα υπαγωγής στην αμέσως κατώτερη ή στη δεύτερη κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από αυτήν που μέχρι σήμερα υπάγονταν υποχρεωτικά. Το δικαίωμα μπορούν να ασκήσουν όσοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, δηλαδή καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους ή τηρούν τους όρους της ρύθμισης στην οποία έχουν υπαχθεί.

Όπως εξηγεί το «Έθνος», η υπαγωγή των ασφαλισμένων στη χαμηλότερη κατηγορία διαρκεί για όσο χρονικό διάστημα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. Εάν πάψουν να είναι ενήμεροι επανέρχονται στην κατηγορία που βρίσκονταν πριν υποβάλλουν την αίτηση.

Προσοχή, καθώς δεν έχουν δικαίωμα χρήσης του εν λόγω δικαιώματος και επιλογής ασφάλισης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία όσοι είναι προαιρετικά ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η επιλογή χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας δεν έχει κάποια συνέπεια στον ασφαλιστικό δεσμό του ελεύθερου επαγγελματία με το Ταμείο. 


 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης